уторак, 24.11.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
недеља, 22.11.2020. у 09:19

Чорба од парадајза

(Фото Пиксабеј)

Потребно је:

  • 500 г парадајза
  • главица црног лука
  • 1 дл уља
  • 2 кашике брашна
  • пола шоље пиринча
  • 3 листа лорбера
  • 1,5 л вреле воде
  • со, бибер, зачин

Ситно исецкан црни лук пропржити на половини уља, додати опран и исечен парадајз, све заједно још мало динстати, прохладити и пропасирати. Прелити водом и ставити на штедњак да проври. Посебно направити запршку од брашна, сипати је у чорбу, посолити, побиберити, зачинити и додати лист лорбера. Посебно скувати пиринач и додати чорби која ври. Склонити с ватре и посути першуном.

Коментари2
ac476
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Predlažem...
1 dl ulja? Pa to je pola čaše! Za dinstanje luka je dovoljno 2 kašike ulja. Za jaču aromu dodati jednu kašiku pirea od paradajza. Vode je dovoljno max. 1 litar, jer paradajz je voden. Zaprška i pirinač?! Ne, zaprška! Pirinač oprati i dodati u propasirani paradajz. U zimsko vrijeme paradajz nije ukusan, zato koristiti paradajz u konzervi ili u tetrapaku, ili oboje. Lorber staviti pred kraj kuvanja, dovoljno je 1-2 lista. Na kraju,po želji, malo slatke ili kisele pavlake. Probajte. Prijatno!
Коста Дори
I obavezno listove celera.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља