Потребно је:
- 3 осредња кромпира
- главица лука
- једна шаргарепа
- један стручак целера
- кашичица алеве паприке
- кашика зејтина
- со и бибер
На зејтину се продинста ситно сецкани лук, па кад зацакли, дода се и на колуте исечена шаргарепа. Динста се у поклопљеној посуди док шаргарепа не смекша. Заспе се алева паприка, па се брзо промеша, да би се на то додао и ољуштен, опран и ситно исецкан или крупније изрендан кромпир. Налије се водом, да је буде око литар и по, па остави да проври.
Кува се на лаганој ватри петнаестак минута, па се дода струк целера и посоли по укусу. Требало би да крчка још пет до десет минута, побибери се и износи на трпезу, а ако неко више воли „крем варијанту”, већ припремљену чорбу само пропусти кроз блендер.