Потребно је:
- паковање готовог теста за тортиље
- 500 г сезонског поврћа (цвекла, келераба, тиквице, празилук, кукуруз, парадајз, купус)
- 70 г путера
- два чена белог лука
- главица црвеног лука
- 150 г качкаваља
- павлака
- со
- бибер
- кисела павлака
Поврће опрати. Исецкати на ситне коцке па обарити у сланој води. Кукуруз посебно. Када је све кувано, извадити из воде и добро оцедити, помешати и зачинити по укусу.
Сваку тортиљу најпре мало запећи на тигању, намазати павлаком, па филовати надевом од поврћа. Увити и изрендати мало качкаваља. Или ређати једну на другу па послагати у мањи плех. Одозго изрендати остатак качкаваља и намазати павлаком. Запећи десетак минута у рерни, тек да би се отопио качкаваљ.