Потребно је:
- 1,5 кг пастрмке
- 200 г кајмака
- неколико ченова белог лука, 4–5
- 1 дл винског сирћета
- кашика брашна
- 1 лимун
- со
Рибу очистити, опрати и исећи на комаде, попрскати лимуновим соком и посолити. Оставити да одстоји око један сат, на хладном, али не у фрижидеру. У тигањ ставити кајмак, загрејати на нижој температури да се растопи. Комаде рибе уваљати у брашно па ставити да се пече у тигању с растопљеним кајмаком. Окретати повремено, али никако на јакој температури.
Док се риба пече, изгњечити бели лук и зачинити са сирћетом. Када је риба готова, извадити и оцедити свако парче на папирном убрусу. Ређати на чинију за сервирање, прелити соком од белог лука и сирћета и остатком кајмака у коме се пекла. Служити уз зелену салату, парадајз, обарени кромпир, помфрит.