среда, 21.04.2021. ✝ Верски календар € Курсна листа
среда, 16.12.2020. у 13:27

Стек у биберу

(Фото Пиксабеј)

Потребно је:

  • 4 јунећа стека
  • 20 зрна зеленог бибера
  • 10 зрна крупно туцаног црног бибера
  • 2 чаше коњака
  • пола везе першуна
  • со

Стекове уваљати у туцани црни бибер и испећи их с обе стране на малој количини јако загрејане масти. Посолити их тек када су готови. За то време исецкати зелени бибер и першун, ставити поред котлета, налити чашицом коњака и мало воде, па пустити да „баци кључ”. Тада прелити другом чашицом коњака и запалити. Служити одмах уз помфрит.

Коментари2
c8620
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Profesionalni sef kuhinje(bivsi)
Greska u koracima.Na kraju pobiberiti kad se servira za sto jer biber gori na visokoj temperaturi i svez stek moze biti bljutav.Dok se so moze odmah dodati na meso.Jer mu zatvara pore i doprinosi da se ukus zadrzi unutra,osim toga so ne gori.Tako da stejk nabubri kao pogaca.Kad ga rasecemo(zupcastim nozem)ceo smak nam pohrli u nos.Ne zaboravimo,stejk ima svoj univerzalan ukus i bez zacina,marinada ili drugih dodataka....!
Hobby cook
Chef, meso nema pore! Koža ima pore, a meso su mišiči i imaju krvne sudove. Steak nema kožu nego samo muskulatura. Ostalo ste u pravu. A šta je smak? Valjda aroma?! Ili mislite na njemačkom Geschmack tj. ukus. Pozdrav.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

logo

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља