Потребно је:
- 400 г кукуруза из конзерве или смрзнутог
- 250 г пасуља
- 200 г кромпира
- 100 г сланине
- 1кг сувог меса (сува ребра, коленица)
- 30 г белог лука
- 1 веза першуна
- бибер
- со
- 1кашичица алеве паприке
- широки резанци
У лонцу скувати пасуљ са сувим месом, додати ситно сецкану или млевену сланину с пола количине листа першуна и белим луком, да буде као грудва масти („спештано”, како кажу ноне у Истри). Када је пасуљ две трећине скуван, додати кромпир изрезан на коцкице и процеђени млади кукуруз. Зачинити, додати воде ако треба и пустити да се лагано крчка док се кромпир и пасуљ до краја скувају. Месо извадити, одкостити, изрезати на комадиће, вратити у лонац и додати у то куване резанце. Посути сецканим першуном и послужити.
Фото и рецепт Марина Стрмотић (Марина Марс)