Потребно је:
- 1,5 кг шкампа
- 1, 5дл маслиновог уља
- 200 г црног лука
- 20 г белог лука
- 20 г сецканог парадајза
- 20 г презли
- 4 дл белог вина
- сецкани лист першуна
- со, бибер
- паковање тестенине
Опрати шкампе. Насецкати лук и першунов лист. Пропржити црни лук на маслиновом уљу, додати бели лук, парадајз, со, бибер и вино, па у овај умак сложити шкампе. Поклопити и оставити да се на лагано крчка 40 минута, повремено само протрести, не мешати. Пред крај додати презлу да мало згусне сос. Скувати тестенину, сипати у овал, па од горе додати сос и шкампе, посути с мало маслиновог уља и сецканим першуном.
Фото и рецепт Марина Стрмотић (Марина Марс)