субота, 06.03.2021. ✝ Верски календар € Курсна листа
субота, 16.01.2021. у 08:57

Шкампи на бузару

Потребно је:

  • 1,5 кг шкампа
  • 1, 5дл маслиновог уља
  • 200 г црног лука
  • 20 г белог лука
  • 20 г сецканог парадајза
  • 20 г презли
  • 4 дл белог вина
  • сецкани лист першуна
  • со, бибер
  • паковање тестенине

Опрати шкампе. Насецкати лук и першунов лист. Пропржити црни лук на маслиновом уљу, додати бели лук, парадајз, со, бибер и вино, па у овај умак сложити шкампе. Поклопити и оставити да се на лагано крчка 40 минута, повремено само протрести, не мешати. Пред крај додати презлу да мало згусне сос. Скувати тестенину, сипати у овал, па од горе додати сос и шкампе, посути с мало маслиновог уља и сецканим першуном.

Фото и рецепт Марина Стрмотић (Марина Марс)

Коментари13
619cd
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Змај Змајски
У српском језику не постоји реч "бузара" Дакле!
...
Skampi se kuvaju na mornarski, dakle svi sastojci se sirovi stave u lonac, promjesaju, poklope poklopcem i kuvaju na jakoj vatri 10 tak minuta. Sastojci: skampi, maslinovo ulje 1,5 dcl na 1 kg skampa, svjezi persin sitno sjeckani, papar u zrnu, koncetrat paradajza 1 zlicu, cijela glavica sitno sjeckanog bijelog luka, 2 dcl bijelog vina i to je to. Dobar tek!
Змај змајски
Шта је то "бузара"?
Hobby cook
Buzara je istarski način spremanja jela od morskih plodova. Pravilan naziv recepta glasi: Špageti sa škampima na buzaru!
Franko
i da dodam da riba i paradajiz ne idu zajedno
Hobby cook
Foto je iz kataloga. A sastavljač recepta ne razlikuje škape od svinjskog papka! A prezle da se zgusne sos... lijevom se prekrstiti. A šta ostane od škampa posle 40 minuta krčkanja? Samo ljigava masa!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

logo

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља