Потребно је:
- 1 кг јагњећих котлета у комаду
- 50 г уља
- 2 главице црног лука
- 2 парадајза или 4 кашике парадајз-пиреа
- кашика брашна
- пола чаше киселе павлаке
- зачин, со
За „расо”:
- 2 дл белог вина
- 2 дл сирћета
- 5 дл воде
- 4 кашике уља
- 2 листа ловора
- 3 чена белог лука
- мајчина душица
- бибер у зрну
- зачин, со
Састојке за „расо” прокувати око три минута и охладити. Јагњетину ставити у припремљен „расо”, па је оставити да одстоји око 24 сата. Након тога добро је оцедити и запећи са свих страна на врућем уљу. Додати лук исечен на кришке, парадајз, зачин и динстати око сат и по постепено доливајући „расо”. На крају умешати брашно размућено с мало воде, прокувати, додати киселу павлаку, промешати и сипати преко меса. Динстати још мало и сервирати топло уз пире, барени кромпир, спанаћ или кељ преливен маслацем.