БЕЧ - Четири месеца од њиховог затварања због епидемиолошке ситуације, Аустријанцима недостају „њихови” кафићи. Истраживање Института Маркетагент показује да кафићи, ресторани и вински локали недостају чак 77 одсто Аустријанаца.
Готово сваки други Аустријанац посећивао је барем једном недељно „свој” угоститељски локал, а једна трећина једном до два пута месчно. Аустријанцима недостаје социјални аспект посете ресторану, навели су они.
Иначе, 65,7 одсто Аустријанаца навело је да им недостаје пре свега ресторан с домаћим специјалитетима, а на другом месту су кафићи и ресторани са страним специјалитетима. Пивнице са баштом недостаје 40,6 одсто Аустријанаца. Када је реч о опасности од инфекције у угоститељском објекту, сваки други тврди да је затварање било корисно.
Детаљнија анализа података показује да се, међутим, највећи ризик приписује ноћним клубовима, дискотекама, коктел баровима, док се за кафиће и ресторане ризик од инфекције сматра мањим, преноси Танјуг.