понедељак, 27.02.2017. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 15:18

Шарена страна

Почетна / Шарена страна
 
Шарена страна
24.02.2017 у 15:26
2
Аутор: Р. С.
Ве­сти о по­те­зи­ма по­ли­ти­ча­ра, до­не­тим и опо­зва­ним за­ко­ни­ма, не­сре­ћа­ма и ка­та­стро­фал­ним по­сле­ди­ца­ма рат­них су­ко­ба, ин­тер­вјуи са углед­ним умет­ни­ци­ма, спорт­ски…
ФЕНОМЕНИ
22.02.2017 у 12:27
1
Сеул – Самачко венчање, брак са самим собом, све је већи тренд у Јужној Кореји, известила је тамошња агенција Јонап. Ким Ји Џунг, шминкерка у поодмаклим тридесетим годинама, започела је дијету како…
НАУКА
21.02.2017 у 14:16
Аутор: Агенције
Бостон – У мексичким пећинама, познатим по екстремним условима, научници су пронашли живе организме заробљене у кристалима, који би могли да буду стари и 50.000 година. Древни успавани микроби у…
Да ли знате?
Одакле потиче краснопис?
Из Кине: Краснопис је уметност лепог писања која води порекло из Кине. Савремена дефиниција краснописне вештине гласи: „уметност давања форме знаковима на изражајан, хумористички и вешт начин”. Краснопис се протеже од функционалних и ручних записа до префињених уметничких комада, где ручно писани трагови узимају првенство над читким писањем. Вештина краснописа се разликује од типографије и некласичних ручних писања. Овакав вид писања се наставља до вештог начина изражавања у формама различитих позивница, словног дизајна – типографија, оригиналних ручно писаних натписа, лого дизајна, уверења, мапа и других радова који укључују писање (нпр. приказ словне уметности). Основни прибор за краснопис је: краснописно (калиграфско) перо (различитих ширина у зависности од величине текста, папира и др.), оловка (може да буде обла или заоштрена – најчешће се заоштрава на шмиргли само једна страна) и четкица. Мастило за писање је обично водоотпорно и много мање вискозно у односу на мастило које се користи при штампању.
Хороскоп
Дневни Хороскоп
За 27. фебруар 2017
#
Ован

Будите прилагодљиви и толерантни у релацији са блиским особама. Ваша помоћ је потребна пријатељу. Не потцењујете стрпљивост вољене особе, покажите да је волите. Слободнима нове могућности.

#
Бик

Не волите када вас други убеђују у свој став и мишљење. Ви то сада чините у жељи да објасните или оправдате своје пропусте. Будите самокритични. Вољену особу иритирају ваше нетактичне изјаве.

#
Близанци

Започете послове можете решити упорношћу која вам сада недостаје. Обећана помоћ пријатеља може изостати, то вам још више отежава ситуацију. Проблеме у фамилији решите тактично.

#
Рак

Имате амбиције које превазилазе тренутне могућности. Не заносите се, процените ситуацију реално. Ослабљени имуносистем – уносите више витамина. Дозволите да вам вољена особа отворено приђе.

#
Лав

Лоша комуникација са колегама на послу отежава, успорава, реализацију започетог посла. Научите се тимском раду. Не намећите своју вољу. Не понашајте се арогантно према пријатељу.

#
Девица

Понашање вољене собе вам уноси неизвесност, несигурност. Размислите шта је изазвало такву реакцију и колико ви уливате сигурност. Смањите непотребне трошкове. Уносите више течности.

#
Вага

Преоптерећени сте свакодневним обавезама. То вам пада тешко јер желите да се посветите вољеној особи. Одложите мање важне послове. Глас који чујете није у потпуности истинит.

#
Шкорпија

Не форсирајте вољену особу да чини оно што видите да тренутно није спремна. Стрпљењем и тактичношћу постижете више, избегавате сукоб и проблеме. На љубавном пољу морате донети одлуку.

#
Стрелац

Имајте више стрпљења и разумевања према вољеној особи. Не будите усмерени само на своје жеље и потребе. Више се одмарајте. Будите опрезни при потписивању важних докумената, уговора и сл.

#
Јарац

Не постижете на време да урадите оно што сте планирали. То вас иритира, чинећи вас тешким за комуникацију. Не преносите своју нервозу на ближње. Слободнима се указује могућност новог познанства.

#
Водолија

Од других вам зависе пословни планови. Мало тога можете урадити самостално. Не прија вам таква ситуација. Будите стрпљиви, ништа не можете променити. Немате довољно стрпљења на љубавном пољу.

#
Рибе

Не журите и не доносите импулсивно одлуке. Пратите развој ситуације и послушајте своју интуицију. Вољена особа је оптерећена пословима. Имајте стрпљења. Новчани проблеми су актуелни.

Шарена страна
МЕДИЦИНА
19.02.2017 у 12:45
Аутор: Р. С.
 Светски дан борбе против рака обележен је 4. фебруара бројним активностима широм света. Светска здравствена организација (СЗО) процењује да се код око 14 милиона људи установи дијагноза рака сваке…
ИСХРАНА
18.02.2017 у 15:55
Аутор: Јасна Вујичић, нутрициониста
Дани кашља и кијања полако јењавају, али док остављамо топломере и сирупe са стране, можда није лоше да се подсетимо старог доброг чаја који је прави мелем за зимску хладноћу. Наравно, чај није само…
ТЕХНОЛОГИЈА
10.02.2017 у 19:35
Аутор: Р. С.
Компанија „Убер”, која која путем „андроид” апликације повезује клијенте са возачима који користе сопствена возила чиме се остварује јефтинији такси превоз, унајмила је инжењера америчке свемирске…
ИСХРАНА
09.02.2017 у 13:57
Аутор: Јасна Вујичић, нутрициониста
У многим ситуацијама наше расположење одређује шта ћемо јести. Наиђу дани када се и уз све знање о штетности претера у храни, али и они када се изгуби апетит у потпуности. На пример, ако неко…

Архива Импресум О нама Контакт Претплата Оглашавање Правила коришћења Бизнис Клуб

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља