четвртак, 06.08.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа

Легенде о Вражјем камену

Природни феномен Вражји камен у долини реке Пчиње, на југоистоку Србије, све је популарнији на друштвеним мрежама као „ђаволски атрактивно” место у трговишком крају. – Предео Вражјег камена изузетна…

Каћа и варјача

Много раније него што је настао Инстаграм, на који већина људи широм света, пре него што попију гутљај кафе, коктела или узму први залогај оброка „окачи” фотографију тог ужитка, о храни се вековима…

Прилика да се поново гледамо у очи

Никад још познати стихови наше славне песникиње Десанке Максимовић нису били присутнији у нашем свакодневном животу: „Не, немој ми прићи...”, проширили су се на све међуљудске односе. Прогнани су…

1

Она је оживела Пепу Прасе

Дугогодишњи водитељ Радио-телевизије Србије, један од уредника емисије „Србија на вези”, аутор награђиваног серијала „Африка и Србија на…

До 2030. на путевима у свету 31,1 милион електичних возила

До краја деценије, трећина укупне продаје нових аутомобила на свету биће електрична возила, показује последње истраживање консултантске…

Психичка снага и ковид

За савремену науку однос психе и тела још је недовољно објашњен. У медицини је добро познато да психа и емоције могу значајно да утичу на…

Кухиња је моје игралиште

Првог дана јула када смо договарали интервју за „Магазин”, Бранко Кисић је славио 33. рођендан. – Нема проблема да се чујемо вечерас –…

1

Да ли знате?

Шта је то ићиндија
Трећа муслиманска молитва * Ићиндија (турска реч) трећа је по реду, рачунајући од почетка дана, муслиманска свакодневна молитва (намаз), чије обављање почиње око средине времена између поднева и заласка сунца. Тако се назива и само доба када почиње обављање ове молитве. Тако у једном старом запису о старом Београду стоји: „Кад су мујезини, озго са мушара многобројних џамија, објавили правовернима час ићиндије, трговци и турски и хришћански у чаршији остављали би своје радње и хитали својим домовима. Тада би се ужурбано спуштали ћепенци и забрављале радње, да се отворе тек следећег дана изјутра. И тако, већ у први мрак, цела чаршија била би затворена и пуста. На улицама нестало би оне поподневне живости и завладао би мир и тишина.”

Хороскоп

Дневни Хороскоп
За 06. август 2020
#
Ован

На послу ће вам недостајати концентрација и пажња. Потребан вам је одмор. Ако сте слободног статуса, имаћете понуду за љубавну авантуру. Избегавајте алкохол и цигарете.

#
Бик

Имате креативне планове и идеје, потрудите се да их реализујете уз подршку блиских пријатеља. Млађи чланови породице ће вас обрадовати добрим вестима. Уносите више витамина.

#
Близанци

Искористите повољне прилике да унапредите пословни статус. Финансије се побољшавају, али немојте претеривати са трошењем новца. Будите опрезнији са техничким апаратима.

#
Рак

Ваша интуиција и креативност ће долазити до пуног изражаја на послу. Ако сте предузетник, склопићете одличне договоре са особама из иностранства. Смањите грицкалице и слатко.

#
Лав

Бићете у прилици да унапредите текуће финансије уносним хонорарним пословима. Послушајте савет искуснијег пријатеља. Ако сте слободног статуса, пожелећете љубавну авантуру.

#
Девица

Отворени сте за нове контакте и познанства, уживаћете у динамичним пословима. Прави је тренутак да превазиђете неспоразуме са партнером. Будите опрезни са оштрим предметима.

#
Вага

На послу ћете бити одлично организовани и ефикасни. Прави је тренутак да обновите контакте са некадашњим сарадницима. Немојте трошити новац на непотребне луксузне ствари.

#
Шкорпија

Уживаћете у креативним пословима и раду са младима. Ако сте слободног статуса, случајно познанство може прерасти у љубавну везу. Будите опрезни у саобраћају, спорије возите.

#
Стрелац

Имаћете потребу да више времена проводите у породичном окружењу. Прави је тренутак да превазиђете неспоразуме са старијим укућанима. Будите опрезнији са техничким уређајима.

#
Јарац

Уживаћете у краћим путовањима. Отворени сте за нове контакте и познанства. Бићете у прилици да превазиђете неспоразуме са рођацима и комшијама. Избегавајте масну храну.

#
Водолија

Имате потребу да унапредите текуће финансије. Савет искуснијег пријатеља ће вам бити од великог значаја. Немојте претеривати са рекреативним спортом, можете се повредити.

#
Рибе

Прати вас променљиво расположење. Немојте доносити исхитрене и непромишљене одлуке. Посветите пажњу партнеру, осећа се запостављено. Уносите више течности и витамина.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља