subota, 25.01.2020. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
Poslednja izmena 22:49

Rodoljub Šabić

sabic.jpg

Rođen 1955. godine.
Pravnik, magistar prava, po osnovnom profesionalnom opredeljenju advokat. Dugo godina je bio na čelu advokatske kancelarije sa sedištem u Beogradu, koja je okupljala veći broj advokata i delovala u više pravnih oblasti.
Bio je narodni poslanik, potpredsednik Narodne Skupštine Republike Srbije i ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu u dve Vlade Republike Srbije.
Autor je velikog broja tekstova objavljenih u naučnim i stručnim časopisima, i u dnevnoj štampi.
Narodna Skupština Republike Srbije, 22. decembra 2004. godine ga je izabrala za prvog Poverenika za informacije od javnog značaja u Republici Srbiji. Narodna Skupština Republike Srbije ga je 5.decembra 2011. godine ponovno izabrala za Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti u Republici Srbiji.

Za rad kao Poverenik za informacije dobio je dobre ocene i brojna priznanja stručne i šire javnosti, uključujući i formalna godišnja priznanja i nagrade - 2006 „Specijalna povelja (Udruženja novinara Srbije), 2007 „Ličnost godine u borbi za slobodu medija” (Misija OEBS-a), 2008 „Najevropljanin” (Prva evropska kuća), 2009 „Vitez poziva” (Liga Eksperata – LEX), 2010 „Reformator godine” (Nacionalna alijansa za lokalni ekonomskih razvoj - NALED), 2011. Nagrada za doprinos borbi protiv korupcije (Misija EU i Savet za borbu protiv korupcije), „Ličnost godine” (Misija OEBS -a) i Počasni član Nezavisnog udruženja novinara Srbije. 2012. Nagrada za doprinos Evropi (Evropski pokret u Srbiji i Međunarodni evropski pokret), 2013 Nagrada za instituciju sa najvišim stepenom antikorupcijskog integriteta (BIRODI)

Početna / Rodoljub Šabić

Arhiva Impresum O nama Kontakt Pretplata Oglašavanje Pravila korišćenja Biznis Klub Pravila o privatnosti

Developed by: NewTec Solutions & TNation

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja