utorak, 26.01.2021. ✝ Vеrski kalеndar € Kursna lista
petak, 23.12.2011. u 22:00

Li­di­ja Ni­ko­lić: Pam­ti­ću u 2011.

Pi­še i ob­ja­vlju­je pro­zu za de­cu i od­ra­sle, sce­na­ri­ja, ra­dio dra­me, mo­no­dra­me, knji­žev­ne pri­ka­ze, ese­je. Za­stu­plje­na u či­tan­ka­ma i an­to­lo­gi­ja­ma, Li­di­ja Ni­ko­lić je do­bit­nik na­gra­de deč­jeg ži­ri­ja „Do­si­tej”. Autor je zbir­ki pri­ča za naj­mla­đe „Ne­ću vi­še da la­žem” i „Ani­no ži­vo­tinj­sko car­stvo” i knji­ga „Bi­ti ni­či­ji”, „Du­še di­vlje i sa­mot­ne” i ne­dav­no ob­ja­vlje­ne „Ose­ća­nja. O. Se­ća­nja.” o Mar­gi­ti Ste­fa­no­vić.

DO­GA­ĐAJ GO­DI­NE

Pam­ti­ću ovu je­sen po ra­stan­ku sa ze­malj­skim ob­lič­jem be­smrt­ne He­le­ne Re­ber­ni­šak.

PE­SMA ILI AL­BUM GO­DI­NE

Pr­vi al­bum ču­de­sne Iza­bel Žo­frua po­zna­te pod umet­nič­kim ime­nom Zaz, ko­ji je ob­ja­vljen pro­šle go­di­ne, a naj­zad je i kod nas u pro­da­ji. U ljup­koj pe­va­či­ci sa uli­ca Mon­mar­tra vi­de­la sam, čim se po­ja­vi­la, ote­lo­tvo­re­nje svog de­ti­njeg sna. „Kad po­ra­stem”, go­vo­ri­la sam kao ma­la, „ja ću svi­ra­ti i pe­va­ti pod pro­zo­ri­ma, a lju­di će ba­ca­ti pa­re!”

 

KON­CERT GO­DI­NE

Mla­di ze­mun­ski hor „Vi­va voks” pod di­ri­gent­skom pa­li­com Ja­smi­ne Lo­vren oča­rao nas je 1. de­cem­bra iz­u­zet­nim mu­zič­kim spek­ta­klom u „Sa­va cen­tru”. Sjaj­na eki­pa od 30 čla­no­va pri­re­di­la je pu­bli­ci broj­na iz­ne­na­đe­nja, za­ko­ra­čiv­ši zna­lač­ki u svet pop-rok mu­zi­ke ko­ju ob­ra­đu­je i iz­vo­di u sop­stve­nom aran­žma­nu bez in­stru­men­tal­ne prat­nje, ve­ru­ju­ći u glas kao naj­moć­ni­ji in­stru­ment.

 

RO­MAN ILI KNjI­GA GO­DI­NE

Ve­li­ki maj­sto­ri pi­sa­ne re­či i bor­ci pro­tiv za­bo­ra­va Pe­tar – Pe­ca Po­po­vić i Mi­haj­lo Pan­tić ove­ko­ve­či­li su u knji­zi „Bi­ti ro­ken­rol” sve one ko­je smo „po­di­gli na ve­ša­la sla­ve”. U vre­me prog­na­nih ose­ća­nja, kao i se­ća­nja, sme­lo su otvo­ri­li sva­ko svo­ju ku­ti­ju sa uspo­me­na­ma i po­zva­li nas da za­vi­ri­mo u njih. S ve­li­kim za­do­volj­stvom, to smo i uči­ni­li!

PO­ZO­RI­ŠNA PRED­STA­VA

Ple­sna hip­hop pred­sta­va „Mi de­ca sa sta­ni­ce Zoo” ko­re­o­gra­fa Ane Uze­lac i Ple­snog klu­ba „Elyte” pre­mi­jer­no je iz­ve­de­na u Po­zo­ri­štu „Bo­ško Bu­ha”, a za­tim i na dru­gim be­o­grad­skim sce­na­ma. Po­tre­snu pri­ču o stra­ho­ta­ma he­ro­in­ske za­vi­sno­sti opi­sa­nim u isto­i­me­noj knji­zi mla­di en­tu­zi­ja­sti is­pri­ča­li su je­zi­kom mu­zi­ke i ple­sa, do­ka­zu­ju­ći da je go­vor te­la če­sto moć­ni­ji od re­či.

 

FILM GO­DI­NE

U auto­bi­o­graf­skom fil­mu re­di­te­lja Mi­lo­ša – Mi­še Ra­di­vo­je­vi­ća „Ka­ko su me ukra­li Nem­ci” kao pro­du­cent i iz­van­red­ni tu­mač glav­ne ulo­ge po­ja­vio se Sve­to­zar Cvet­ko­vić. Op­či­nje­ni reč­ju, sli­kom i mu­zi­kom, sa su­za­ma i se­tom pra­ti­mo pri­ču o de­tinj­stvu, lju­ba­vi i slo­bo­di ko­ja još jed­nom po­tvr­đu­je Vor­dsvor­tov stih „De­te je otac čo­ve­ka”.

ŠTA ĆE OBE­LE­ŽI­TI 2012.

Bor­ba za op­sta­nak, u svim vi­do­vi­ma... Tra­ga­nje za na­či­ni­ma da sa­ču­va­mo ono što je naj­dra­go­ce­ni­je: ži­vot, zdra­vlje, ze­mlju, po­ro­di­cu, pri­ja­telj­stvo, po­sao, pri­ro­du, umet­nost, mir, lju­bav... A pre sve­ga du­šu... 

Komеntari1
89c30
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Prodavači magle
To je kultura koju polaćaju poreski obveznici. Sramota.

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

logo

Ovaj veb sajt koristi kolačiće

Sajt politika.rs koristi kolačiće u cilju unapređenja usluga koje pruža. Prikupljamo isključivo osnovne podatke koji su neophodni za prilagođavanje sadržaja i oglasa, nadzor rada sajta i aplikacije. Podaci o navikama i potrebama korisnika strogo su zaštićeni. Daljim korišćenjem sajta politika.rs podrazumeva se da ste saglasni sa upotrebom kolačića.

Prijavitе sе na našu mailing listu

* Obavеzna polja