utorak, 24.04.2018. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
Poslednja izmena 17:37

Vuk Jeremić tužio „Informer” i „Srpski telegraf”

Tužba se podnosi po Zakonu o javnom informisanju i medijima, zbog uvreda i za povrede časti i dostojanstva, rekao je advokat Vladimir Gajić
ponedeljak, 20.03.2017. u 19:15
Вук Јеремић: Ако желите да сазнате какву Србију овај режим жели да види, отворите и погледајте „Информер” (Фото Фонет/Александар Левајковић)

Predsednički kandidat Vuk Jeremić izjavio je da je, posle mnogo vremena, odlučio da tuži dnevni list „Informer” za sve „besramne neistine” koje su ikada o njemu napisali, a tužba je podneta i protiv „Srpskog telegrafa”.

Jeremić je novinarima isred sedišta „Informera” na Terazijama rekao da je ovaj tabloid „glavno službeno glasilo režima Aleksandra Vučića i najbolje pokazuje njegovo pravo lice”.

Prema oceni Jeremića, Informer „seje mržnju i podele, kleveće i blati sve one koji nisu spremni da iskažu potpunu pokornost velikom vođi”. Taj list, smatra Jeremić, stavlja na stub srama sve one koji imaju hrabrosti da govore o tome kakvo je zaista stanje u Srbiji i klevetanjem pokušava da sakrije istinu.

Ako želite da saznate kakvu Srbiju ovaj režim želi da vidi, otvorite i pogledajte „Informer”. Ako želite da znate kakva je kulturna, vrednosna i svaka druga matrica ovog režima, pogledajte „Informer”, poručio je Jeremić.

On je naglasio da se Vučićevom režimu mora stati na put i da građani ne smeju dozvoliti još pet godina neistina, laži, mržnje i prostakluka.

Jeremić je precizirao da „Informer” tuži u svoje ime, ali i u ime onih koji se svaki dan u tim, ali i drugim novinama koje su pod direktnom Vučićevom kontrolom, provlače kroz blato.

Jeremićev pravni zastupnik, advokat Vladimir Gajić objašnjava da je njegov klijent, posle šest meseci kontinuirane i permanentne kampanje, odlučio da tuži „Informer” i „Srpski telegraf”.

Tužba se podnosi po Zakonu o javnom informisanju i medijima, zbog uvreda, rekao bih bestijalnih, koje Jeremić trpi u proteklih šest meseci, i za povredu časti i dostojanstva, rekao je Gajić.

On je pročitao neke od naslova u „Informeru” koji će biti predmet tužbi, poput „Vuk Jeremić nosi kofere keša”, „Kupuje poslanike u skupštini”, „Traži keš od Sorosa”, „Vuk Jeremić dao 300.000 Jankoviću i Raduloviću”, „Kupio Obradovića i Ilića”, „Jeremić umešan u ubistvo gardista”, „Jeremić tražio da se zatrpa Topčider”, „Jeremić radi za islamiste”, „Katar finansira kandidaturu Jeremića za generalnog sekretara UN”.

Ovde se ne radi o slobodi štampe, radi se o nečemu što je antipod slobodi štampe, ukazao je Gajić. (Fonet)

„Srpski telegraf”: pritisak Jeremića

Srpski telegraf smatra da su pretnje tužbama kandidata za predsednika Srbije Vuka Jeremića pritisak na taj list, kako bi prestao kritički da piše o njemu. Redakcija Srpskog telegrafa napominje da je Jeremić bio pozvan da odgovori na sve optužbe koje su na njegov račun iznosili drugi predsednički kandidati, ali on svojevoljno to pravo nije iskoristio.

„Kandidat za predsednika do sada nije hteo da odgovori ni na jednu optužbu vezanu za nenamensko trošenje novca i nepotizam dok je bio ministar”, objašnjava Redakcija, „već se oglušio o svaki naš zahtev da se čuje i njegova strana”.

„Sa zadovoljstvom očekujemo tužbu Vuka Jeremića, 'svetski priznatog borca za slobodu medija', za koju se, inače, iz sve snage zalaže u ovoj izbornoj kampanji”, navodi redakcija Srpskog telegrafa. „Do tada ćemo i dalje gospodinu Jeremiću svakodnevno pružati mogućnost da iznese svoje stavove čitaocima Srpskog telegrafa”, navodi se na kraju saopštenja. (Fonet)


Početna /

Arhiva Impresum O nama Kontakt Pretplata Oglašavanje Pravila korišćenja Biznis Klub

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja