subota, 04.07.2020. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
ponedeljak, 27.03.2017. u 21:39

Ruski orden predsedniku Nikoliću

Александар Чепурин на пријему код председника Србије Томислава Николића (Фото Танјуг)

Odnos Moskve prema Srbiji ostaje nepromenjen, a to znači da se ne meša u unutrašnju politiku naše zemlje i podržava mir i stabilnost u regionu, izjavio je ruski ambasador Aleksandar Čepurin tokom prijema kod predsednika Srbija Tomislava Nikolića, kome je zahvalio na velikom doprinosu na produbljivanju saradnje Srbije i Rusije. Ambasador Čepurin je naglasio da je ruska strana predložila da predsednik Nikolić odredi termin posete Rusiji i preneo nameru da mu tom prilikom bude dodeljen orden.

Nikolić je ocenio da je prijateljstvo dva naroda i dve države intenzivno i iskreno, ali da ekonomski odnosi ne prate takav trend i da je zato potrebno intenzivirati ekonomsku saradnju. Predsednik Srbije je izrazio očekivanje da će doći do intenziviranja rada na projektima u oblasti visokih tehnologija, proizvodnje poljoprivrednih mašina, automobila. Istovremeno, postoje i oblasti u kojima tek treba uspostaviti saradnju, kao što je poljoprivreda, farmaceutska industrija i medicina.

„Potrebno je zajednički proizvoditi i izvoziti u treće zemlje. To može doneti znatan rast robne razmene, mnogo novih radnih mesta u Srbiji”, naglasio je Nikolić. (Tanjug)

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja