sreda, 16.10.2019. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
Poslednja izmena 22:56

Izložba studenata Fakulteta likovnih umetnosti

Autor: J. R.ponedeljak, 12.06.2017. u 08:41
На тра­ди­ци­о­нал­ној го­ди­шњој по­став­ци радове су пред­ста­ви­ли сту­ден­ти свих сме­ро­ва ФЛУ (Фо­то Р. Кр­сти­нић)

Iz­lo­žba ko­jom se tra­di­ci­o­nal­no za­vr­ša­va škol­ska go­di­na na Fa­kul­te­tu li­kov­nih umet­no­sti u Be­o­gra­du otvo­re­na je u pro­sto­ri­ja­ma fa­kul­te­ta. Na po­stav­ci su, kao i do sa­da, pred­sta­vlje­ni ra­do­vi stu­de­na­ta svih ni­voa stu­di­ja i svih od­se­ka fa­kul­te­ta – sli­kar­skog, va­jar­skog, gra­fič­kog i no­vo­o­sno­va­nog od­se­ka no­vih me­di­ja.

Aka­dem­ci, raz­li­či­ti po obla­sti­ma, mar­lji­vo su uči­li i stva­ra­li ce­le go­di­ne, a kru­na nji­ho­vog tru­da je naj­ve­ća ko­lek­tiv­na iz­lo­žba u Sr­bi­ji ko­ja je pri­vu­kla mno­go­broj­ne po­se­ti­o­ce, ko­le­ge umet­ni­ke i kri­ti­ča­re.

(Fo­to  R. Kr­sti­nić)

Hi­lja­de kva­drat­nih me­ta­ra is­pu­ni­la su umet­nič­ka de­la svih for­ma­ta, ma­te­ri­ja­la i teh­ni­ka iz­ra­de. Va­ja­ri su u ka­me­nu, dr­ve­tu i re­ci­kli­ra­nom ma­te­ri­ja­lu pro­na­šli na­dah­nu­će za broj­ne skulp­tu­re – od ljud­skih bi­sti i ži­vo­ti­nja do bez­gla­vih ken­ta­u­ra i ap­strakt­nih ob­li­ka. Sli­ka­ri su stva­ra­li ak­to­ve, por­tre­te, tra­ži­li in­spi­ra­ci­ju u fan­ta­stič­nim mo­ti­vi­ma... Bi­lo je tu i neo­bič­nih spra­va po­put one za ku­va­nje zlat­nih ja­ja ko­ju je autor po­sta­vio s uput­stvom za upo­tre­bu. Pu­bli­ka je uti­ske o ra­do­vi­ma sa­bi­ra­la u ba­šti fa­kul­te­ta uz po­slu­že­nje i svir­ku. 

Na osno­vu za­vr­šne iz­lo­žbe do­de­lju­ju se i go­di­šnje na­gra­de FLU – Ve­li­ka i Ma­la na­gra­da „Ri­sta i Be­ta Vu­ka­no­vić”, „Lju­bi­ca So­kić”, pri­zna­nje Fon­da „Mi­loš Ba­jić” za ino­va­ci­ju, na­gra­de za gra­fi­ku „Bo­ško Ka­ra­no­vić” i za cr­tež „Ste­van Kne­že­vić”, na­gra­da iz Fon­da „Mr Mi­o­drag Ja­nju­še­vić”, po­ve­lje Ili­je Ko­la­re­vi­ća, Sre­te­na Sto­ja­no­vi­ća, Vla­de­te Pe­tri­ća...

Po­stav­ka će mo­ći da se po­gle­da do 26. ju­na u svim zgra­da­ma FLU, u Bu­le­va­ru voj­vo­de Put­ni­ka 68, Pa­ri­skoj 16 i Mi­la Mi­lu­no­vi­ća 1.


Komentari0
700a4
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Početna /

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja