ponedeljak, 01.03.2021. ✝ Vеrski kalеndar € Kursna lista
nedelja, 03.12.2017. u 12:58 A. Vu­ko­vić

Svetlosni spektakl na Trgu otvorenog srca

Огром­на, све­тле­ћа Дун­ду лут­ка прошетала је Кнез Ми­ха­и­ло­вом ули­цом до Тр­га ре­пу­бли­ке (Фото Жељко Јовановић)

Neo­bi­čan še­tač na­šao se na glav­noj be­o­grad­skoj štraf­ti i na­pra­vio pra­vi spek­takl. Ogrom­na, sve­tle­ća Dun­du lut­ka za­pu­ti­la se s pla­toa is­pred TC „Ra­ji­će­va” i kr­oz gu­žvu u Knez Mi­ha­i­lo­voj uli­ci kre­nu­la do Tr­ga re­pu­bli­ke. 

„Vi­di”, „Do­đi da ga sli­ka­mo”, „Ka­kav džin”, uz­vi­ki­va­li su odu­še­vlje­no oku­plje­ni. Uz mu­zi­ku, ali i uz po­dr­šku čla­no­va ove ne­mač­ke umet­nič­ke tru­pe, Dun­du je še­tao, ska­ku­tao, pa čak

i tr­čao kr­oz ma­su. Pa­žnju mu je ubr­zo pri­vu­kao štand s ko­ki­ca­ma, gde se za­u­sta­vio i za­ba­vio umor­nog pr­o­dav­ca, ali i br­oj­nu pu­bli­ku. On­da se spri­ja­te­ljio s jed­nim ulič­nim svi­ra­čem, po­ka­zu­ju­ći su­gra­đa­ni­ma da i oni za­sta­nu i oslu­šnu mu­zi­ku ovog vir­tu­o­za na vi­o­li­ni. 

Pao pr­vi sneg
Le­gen­da ka­že da ka­da vi­di­mo pr­ve sne­žne pa­hu­lji­ce tre­ba da za­mi­sli­mo že­lju i on­da će se ona si­gur­no ostva­ri­ti. Pri­li­ku da pro­ba­ju ovu „pre­či­cu do sre­će” si­noć su ima­li i Be­o­gra­đa­ni. Za­be­leo se i naš grad pr­vi put ove go­di­ne. Idi­lič­nu sli­ku gra­da ko­ji do­če­ku­je pr­vi sneg do­dat­no je ulep­ša­la mi­sao da je ne­de­lja ne­rad­ni dan i da će se ve­ći­na lju­di s ru­žni­jim li­cem pra­ve zi­me su­o­či­ti tek u po­ne­de­ljak ka­da kroz ras­kva­še­ne uli­ce kre­nu da se pro­bi­ja­ju do po­sla.

Ka­da se ra­stao od no­vog dru­ga, sve­tle­ći gost iz Ne­mač­ke odu­še­vio se ve­li­kim osve­tlje­nim no­vo­go­di­šnjim ukra­som na po­čet­ku uli­ce i pen­tra­ju­ći se uz nje­ga pri­re­dio još je­dan per­for­mans. De­ca su mu pri­la­zi­la, ti­nej­dže­ri pru­ža­li ru­ke i „ba­ca­li pet”, a oni sta­ri­ji tr­ča­li su za njim ne bi li na­pra­vi­li što bo­lje fo­to­gra­fi­je ko­ji­ma će se na dru­štve­nim mre­ža­ma po­hva­li­ti ovim su­sre­tom. Dun­du je on­da, na Tr­gu re­pu­bli­ke, ko­ji je si­noć, u okvi­ru sve­ča­nog otva­ra­nja ma­ni­fe­sta­ci­je „Be­o­grad­ska zi­ma” zva­nič­no pre­tvo­ren u „Trg otvo­re­nog sr­ca”, za­stao i kod štan­da s plje­ska­vi­ca­ma i do­dat­no za­ba­vio oku­plje­ne đu­ska­ju­ći is­pred ro­štilj­dži­ja. 

Dun­du je ne­mač­ka tru­pa ko­ja je do­sad na­stu­pa­la na br­oj­nim mu­zič­kim i po­zo­ri­šnim fe­sti­va­li­ma ši­rom sve­ta, a nji­ho­vi na­stu­pi, ka­ko ka­žu orga­ni­za­to­ri, no­se po­ru­ku mi­ra. Sam lu­tak, od ko­ga je „je­di­no ve­će nje­go­vo sr­ce” do­da­ju umet­ni­ci, že­li da pr­o­bu­di do­ži­vljaj ča­ro­li­je i za­jed­ni­štva me­đu de­com i od­ra­sli­ma.

Ve­se­lo dru­že­nje se na­sta­vi­lo mi­ni-kon­cer­tom na ko­ri – har­fi sa 21 ži­com – gde je Ste­fan Ča­ri­si­jus na­stu­pio uz ovu umet­nič­ku gru­pu.

Komеntari0
80d47
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

logo

Ovaj veb sajt koristi kolačiće

Sajt politika.rs koristi kolačiće u cilju unapređenja usluga koje pruža. Prikupljamo isključivo osnovne podatke koji su neophodni za prilagođavanje sadržaja i oglasa, nadzor rada sajta i aplikacije. Podaci o navikama i potrebama korisnika strogo su zaštićeni. Daljim korišćenjem sajta politika.rs podrazumeva se da ste saglasni sa upotrebom kolačića.

Prijavitе sе na našu mailing listu

* Obavеzna polja