sreda, 23.01.2019. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
Poslednja izmena 23:33

Lutrija u 2017. dobitnicima isplatila 3,22 milijarde dinara

Promet uvećan 23 odsto. – U državni budžet uplaćeno dve milijarde dinara
Autor: Al. M.petak, 16.02.2018. u 10:30
(Фото Лутрија Србије)

Do­bit­ni­ci­ma iga­ra na sre­ću u 2017. go­di­ni „Dr­žav­na lu­tri­ja Sr­bi­je”is­pla­ti­la je ukup­no vi­še od 3,22 mi­li­jar­de di­na­ra. Lu­tri­ja je u pro­šloj go­di­ni ostva­ri­la uku­pan go­di­šnji pro­met od 6,15 mi­li­jar­di do­la­ra, što je 23 od­sto vi­še ne­go u 2016. U sa­op­šte­nju, ko­je je pot­pi­sa­la v. d. ge­ne­ral­nog di­rek­to­ra Si­mo­ni­da Ka­žić, is­ti­če se da je za­hva­lju­ju­ći od­go­vor­nom po­slo­va­nju i uka­za­nom po­ve­re­nju igra­ča, „Dr­žav­na lu­tri­ja” u bu­džet Re­pu­bli­ke Sr­bi­je upla­ti­la go­to­vo dve mi­li­jar­de di­na­ra. Na osno­vu na­kna­da za pri­re­đi­va­nje iga­ra na sre­ću i po­re­za na do­bit­ke, upla­će­no je 1,81 mi­li­jar­da di­na­ra, dok je na osno­vu od­lu­ke o ras­po­de­li do­bi­ti „Dr­žav­na lu­tri­ja” la­ni upla­ti­la 80 od­sto do­bi­ti iz 2016. go­di­ne u iz­no­su od 119,39 mi­li­o­na di­na­ra. 

Sred­stva ko­ja upla­ti „Dr­žav­na lu­tri­ja” u bu­džet ko­ri­ste se za fi­nan­si­ra­nje Cr­ve­nog kr­sta Sr­bi­je, or­ga­ni­za­ci­ja oso­ba sa in­va­li­di­te­tom i dru­gih udru­že­nja či­ji je cilj una­pre­đe­nje so­ci­jal­no-eko­nom­skog i dru­štve­nog po­lo­ža­ja li­ca u sta­nju so­ci­jal­ne po­tre­be, usta­no­va so­ci­jal­ne za­šti­te, spor­ta i omla­di­ne, lo­kal­ne sa­mo­u­pra­ve i le­če­nja ret­kih bo­le­sti.

Uve­ća­nje pro­me­ta i po­zi­tiv­no po­slo­va­nje „Dr­žav­na lu­tri­ja” vi­di kao re­zul­tat po­ve­re­nja igra­ča. 

Naj­ve­ći rast pro­me­ta u od­no­su na pret­hod­nu go­di­nu ostva­ren je u igri na sre­ću „lo­to”, a uku­pan rast iz­no­si 24,7 od­sto, za­tim u pro­me­tu „in­stant” sreć­ki sa po­ve­ća­njem od 40,8 pro­ce­na­ta. 

Naj­sreć­ni­jim igra­či­ma u 2017. go­di­ni is­pla­će­no je ukup­no vi­še od 3,22 mi­li­jar­de di­na­ra. 

Igra­či­ma iga­ra „lo­to”, „lo­to plus” i „džo­ker” is­pla­će­no je naj­vi­še do­bi­ta­ka: vi­še od 2,1 mi­li­jar­de di­na­ra kroz pre­mi­je i 28,92 mi­li­o­na di­na­ra u rob­nim na­gra­da­ma. Igra­či­ma „bin­go” i „bin­go plus” is­pla­će­no je 318,19 mi­li­o­na kroz pre­mi­je i 9,47 mi­li­o­na di­na­ra u rob­nim na­gra­da­ma. Do­bit­ni­ci­ma „in­stant” lu­tri­je is­pla­će­no je 761,46 mi­li­o­na di­na­ra, a od to­ga je go­to­vo 80 od­sto iz fon­da no­vih sreć­ki.

U 2017. go­di­ni „Dr­žav­na lu­tri­ja Sr­bi­je” omo­gu­ći­la je igra­či­ma „on­lajn” uče­šće u svim igra­ma na sre­ću na zva­nič­nom in­ter­net por­ta­lu www.lu­tri­ja.rs, što je u skla­du sa tren­dom oma­so­vlje­nja ko­ri­šće­nja elek­tron­skih uslu­ga. Zbog to­ga se oče­ku­je da se po­ve­ća broj igra­ča u 2018. go­di­ni, jer in­ter­net omo­gu­ća­va br­zo i si­gur­no uče­stvo­va­nje u igra­ma na sre­ću bez od­la­ska na uplat­no me­sto.


Komentari5
cf51d
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.

Ana
Ma odlicno. Samo napred, sve neki imaginarni dobitnici. Da bar hocete taj novac da date za lecenje dece, a ne da se pune dzepovi partijskih drugova....
MP
Nego nista ne saznasmo ko nedavno dobi premiju od 4,3 miliona Eura.
Jeremija
@Лу­три­ја је у про­шлој го­ди­ни оства­ри­ла уку­пан го­ди­шњи про­мет од 6,15 ми­ли­јар­ди до­ла­ра------------ Ovo je glupost totalna. Toliko nije ukupan izvoz Srbije, a ne promet Lutrije. Ko ovo piše, majke vam?
Zoran Markovic
„Др­жав­на лу­три­ја Ср­би­је”ис­пла­ти­ла је укуп­но ви­ше од 3,22 ми­ли­јар­де ди­на­ра. Лу­три­ја је у про­шлој го­ди­ни оства­ри­ла уку­пан го­ди­шњи про­мет од 6,15 ми­ли­јар­ди до­ла­ра, - Znaci, ucesnicima igra na srecu se isplati MANJE OD 0,5 % ulozenog!!! Svuda u svetu, lutrija se i organizuje zbog zarade, ali da zarada bude 99,5 % prihoda, e to ima samo u Srbiji. Ovoj ovakvoj, danasnjoj.
Jeremija
Kocka pod patronatom države.

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Početna /

Arhiva Impresum O nama Kontakt Pretplata Oglašavanje Pravila korišćenja Biznis Klub Pravila o privatnosti

Developed by: NewTec Solutions & TNation

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja