četvrtak, 22.10.2020. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
utorak, 13.03.2018. u 16:00

Otvorena prva naučno-zanatska radionica

(Фотогафије НИС)

NIS, kao kompanija koja se u svim segmentima poslovanja oslanja na inovacije i primenu savremenih tehnologija, podržao je otvaranje Mejkers spejsa – prve naučno-zanatske radionice u našoj zemlji. Mejkers spejs je laboratorija opremljena modernim alatima poput 3D štampača i skenera, laserskih testera, CNC mašina, lemnih stanica u kojoj će posetioci i članovi Centra za promociju nauke moći da svoja kreativna rešenja pretoče u delo.

Ovo je prva savremena laboratorija ove vrste u našoj zemlji i predstavlja svojevrsni inkubator znanja i tehnologije 21. veka.

Svečanom otvaranju u Naučnom klubu Centra za promociju nauke u Beogradu prisustvovao je Mladen Šarčević, ministar prosvete koji se zahvalio NIS-u i gradu Beogradu na realizaciji ovog projekta.

 

– NIS je već poznat kao neko ko ulaže u nauku i obrazovanje. Radimo zajedno i u domenu dualnog obrazovanja, rekao je ministar Šarčević.

Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora i direktor Funkcije za odnose sa javnošću i komunikacije u NIS-u, izjavio je da se ova kompanija u svakodnevnom poslovanju oslanja na nove tehnologije, te da je posebno zadovoljstvo što će u ovom prostoru svi mladi ljudi, naučnici, inovatori, moći da ostvare svoje ideje.

J.P.S

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja