petak, 18.10.2019. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
Poslednja izmena 16:23

Majka i ćerka trgovale dro­gom, pomagali im pop i verou­čitelj

Autor: Gvozden Otaševićsreda, 14.03.2018. u 22:00
Се­ди­ште Ви­шег јав­ног ту­жи­ла­штва у Чач­ку (Фото Г.О)

Ča­čak – Vi­ši jav­ni tu­ži­lac u Čač­ku, Ivan Za­rić, sa­slu­šao je ju­če maj­ku i ćer­ku iz oko­li­ne Po­že­ge, S. P. (46) i A. P. (24), ko­je je po­li­ci­ja uhap­si­la pod sum­njom da su or­ga­ni­zo­va­le tran­sport 27 ki­lo­gra­ma ma­ri­hu­a­ne (skan­ka), i na te­ret im se sta­vlja neo­vla­šće­na pro­iz­vod­nja i tr­go­vi­na dro­gom.

Tu­ži­lac nam je sa­op­štio da ne mo­že da go­vo­ri o po­je­di­no­sti­ma slu­ča­ja, kao i bra­ni­lac okri­vlje­nih že­na. Ono što smo sa­zna­li od dru­gih sa­go­vor­ni­ka, zva­nič­no uklju­če­nih u ovaj do­ga­đaj, na­go­ve­šta­va da bi maj­ka i ćer­ka mo­gle bi­ti na­lo­go­dav­ci za tran­sport dro­ge sa Ko­so­va i Me­to­hi­je u Švaj­car­sku, a da su ku­ri­ri bi­li pra­vo­slav­ni pop i ve­ro­u­či­telj. Naime, po­li­ci­ja je u Mr­ča­jev­ci­ma 27. fe­bru­a­ra uhap­si­la sve­šte­ni­ka Mi­la­na J. (41) i ve­ro­u­či­te­lja Zo­ra­na M. (43), iz Po­že­ge, ko­ji su u pre­pra­vlje­nom bun­ke­ru auto­mo­bi­la „pa­sat” pre­vo­zi­li 27 ki­lo­gra­ma ka­na­bi­sa raz­vr­sta­nog u 52 pa­ke­ta. 

Is­po­sta­vi­lo se da su pop i uči­telj po na­lo­gu, za ko­ji se te­re­te maj­ka i ćer­ka, se­li u auto­mo­bil i kre­nu­li da oba­ve ku­rir­ski po­sao. Do­šli su u Ko­sov­sku Mi­tro­vi­cu i vo­zi­lo pre­da­li ozna­če­noj ve­zi, sa­če­ka­li je­dan sat i sa dro­gom ko­ja je u me­đu­vre­me­nu sme­šte­na u auto­mo­bil po­šli na­zad. Za­da­tak im je, po do­go­vo­ru, bio da skank pre­ba­ce na od­re­di­šte u Švaj­car­skoj.

Me­đu­tim, ni­su do­pr­li da­lje od Šu­ma­di­je. Sve­šte­nik je pa­roh u Sa­vin­cu kod Po­že­ge dok je ve­ro­u­či­telj ne­dav­no iz­gu­bio to upo­sle­nje jer ni­je imao do­volj­no ško­le. Od lju­di ko­ji su upu­će­ni u po­je­di­no­sti iz is­tra­ge, do­zna­li smo da se je­dan od njih dvo­ji­ce bra­nio ću­ta­njem, dok dru­gi ne spo­ri da je znao da su bi­li ku­ri­ri za ma­ri­hu­a­nu. 

U pre­tre­su sta­na i osta­lih pro­sto­ri­ja u ko­ji­ma ži­ve osum­nji­če­ne S. P. i A. P., iz­vr­še­nom po­čet­kom sed­mi­ce u sa­rad­nji ča­čan­ske i užič­ke po­li­ci­je, pro­na­đe­no je 1.035 ame­rič­kih do­la­ra, 280 evra, 28.060 di­na­ra, 50 ka­nad­skih do­la­ra, 70 kon­ver­ti­bil­nih ma­ra­ka i 40 šved­skih kru­na, za ko­je se sum­nja da su ste­če­ni pro­da­jom nar­ko­ti­ka. Ta­ko­đe, od osum­nji­če­nih je od­u­ze­to i šest auto­mo­bi­la. 

 


Komentari2
96a13
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.

nikola
s božijom pomoći... :D
gari
Šta ti je "porodični biznis"...

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Početna /

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja