nedelja, 20.01.2019. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
Poslednja izmena 22:02

Lopovi rizikuju život zbog krađe

U akciji „Aurora” otkriveno više neobičnih pljački: osumnjičeni sam odneo bure sa 200 litara rakije i 35 kilograma meda, 42 puta punio rezervoar na pumpi sa ukradenim tablicama...
Autor: Aleksandar Bojovićnedelja, 15.04.2018. u 12:00
Срђан Печеничић

Ušao čo­ve­ku u ku­ću i ukrao bu­re sa 200 li­ta­ra ra­ki­je, dvo­ji­ca lo­po­va iste ve­če­ri od­ve­zli su pet auto­mo­bi­la sa jed­nog auto-pla­ca, pu­nio re­zer­vo­ar pa be­žao sa pum­pe... 

Ovo su ne­ka od za­ni­mlji­vi­jih raz­boj­ni­štva o ko­ji­ma je MUP iz­ve­stio jav­nost po­vo­dom ak­ci­je „Auro­ra” iz­ve­de­ne kra­jem mar­ta, ka­da je uhap­še­no 270 lju­di za ra­zna kri­vič­na de­la. Do­vi­tlji­vost lo­po­va pre­va­zi­la­zi sve gra­ni­ce, ali ne­ka raz­boj­ni­štva, su­de­ći po opi­si­ma iz po­li­cij­skih sa­op­šte­nja, ko­se se i s lo­gi­kom. Ta­ko je, na pri­mer, je­dan mla­dić (22) ušao u po­ro­dič­nu ku­ću u No­voj Va­ro­ši i ukrao bu­re sa 200 li­ta­ra ra­ki­je, kao i 35 ki­lo­gra­ma me­da i dru­gih pro­iz­vo­da, či­ja se vred­nost pro­ce­nju­je na oko 180.000 di­na­ra. Po­sta­vlja se pi­ta­nje ka­ko je us­peo sam da od­ne­se bu­re te­ško 200 ki­lo­gra­ma. Je­di­no da ga ko­tr­lja. Isti ovaj lo­pov po­čet­kom mar­ta upao je u jed­nu ga­ra­žu i iz par­ki­ra­nog vo­zi­la is­to­čio oko 25 li­ta­ra naf­te, če­ti­ri li­tra mo­tor­nog ulja i us­put uzeo hi­dra­u­lič­nu di­za­li­cu. Po­li­ci­ja u Pri­je­po­lju je, po na­lo­gu nad­le­žnog tu­ži­la­štva, pro­tiv nje­ga pod­ne­la kri­vič­nu pri­ja­vu.

Ka­da je reč o is­ta­ka­nju go­ri­va, in­te­re­san­tan je slu­čaj mom­ka ko­ji je 42 pu­ta pu­nio re­zer­vo­ar na pum­pa­ma, a po­tom ni­je išao na ka­su da pla­ti već je be­žao. On je imao za­ni­mlji­vu še­mu: od ja­nu­a­ra do mar­ta ove go­di­ne, u Be­o­gra­du je krao re­gi­star­ske ta­bli­ce s auto­mo­bi­la i po­sta­vljao ih na vo­zi­la ko­ja je ko­ri­stio za od­la­zak na ben­zin­ske pum­pe. Ta­mo je uta­kao go­ri­vo u auto­mo­bi­le i ka­ni­stre, a po­tom od­la­zio bez pla­ća­nja. Ka­da bi „za­vr­šio po­sao”, ta­bli­ce je ba­cao u ka­nal po­red pu­ta. Ako bi, na pri­mer, u „ak­ci­ju” išao cr­ve­nim „pun­tom”, ta­bli­ce bi ski­dao s istih ta­kvih auto­mo­bi­la na ko­je bi slu­čaj­no na­le­teo u gra­du. Ukup­no je ski­nuo 21 ta­bli­cu. Nje­ga sa­da po­li­ci­ja te­re­ti za kri­vič­na de­la kra­đa i fal­si­fi­ko­va­nja is­pra­ve. 

U Be­o­gra­du su u mar­tu uhap­še­ne i dve oso­be za ko­je se sum­nja da su s jed­nog auto-pla­ca iste ve­če­ri ukra­le pet auto­mo­bi­la. Oni su ise­kli la­nac na ula­znoj ka­pi­ji auto-pla­ca, uze­li iz kon­tej­ne­ra klju­če­ve par­ki­ra­nih auto­mo­bi­la i po­tom ukra­li tri „fol­ksva­ge­na”, „re­no klio” i „mer­ce­des”. Us­put su iz fi­o­ke rad­nog sto­la, ko­ji se na­la­zio u kon­tej­ne­ru, ukra­li 1.100 evra. Po­što ih je bi­lo dvo­ji­ca, mo­ra­li su tri pu­ta da se vra­ća­ju da bi ukra­li sva vo­zi­la, što zna­či da im je za taj „po­sao” bi­lo po­treb­no ne­ko­li­ko sa­ti, ali ni­ko ih te ve­če­ri ni­je pri­me­tio. 

Ne­ki lo­po­vi ri­zi­ku­ju i sop­stve­ni ži­vot ka­da idu u kra­đu. Je­dan mu­ška­rac je u ju­nu pro­šle go­di­ne u dva na­vra­ta na pru­zi Ma­la Ivan­ča – Ma­li Po­ža­re­vac i Li­pe ise­kao 150 me­ta­ra ba­kar­ne no­se­će uža­di pod na­po­nom. Ova ži­ca bi­la je na­me­nje­na za na­pa­ja­nje elek­trič­ne lo­ko­mo­ti­ve. Ova­kve kra­đe su ve­o­ma ri­zič­ne i bi­lo je mno­go slu­ča­je­va da je stru­ja ubi­la one ko­ji su po­ku­ša­li ne­što ova­ko. 

Za­ni­mlji­va pljač­ka do­go­di­la se pre ne­ko­li­ko da­na u Bač­koj Pa­lan­ci. Po­li­ci­ja je uhap­si­la jed­nu že­nu ko­ja je ukra­la mi­kro­fon iz pra­vo­slav­ne cr­kve. Dan pre ovog neo­bič­nog raz­boj­ni­štva ista kra­dlji­vi­ca „uze­la” je nov­ča­ni­ke jed­noj pro­da­va­či­ci u tr­go­vin­skom objek­tu i le­kar­ki u Do­mu zdra­vlja. 

Da su neo­bič­ni slu­ča­je­vi be­le­že­ni i ra­ni­je­sve­do­či i je­dan do­ga­đaj iz ži­vo­ta lo­po­va za­be­le­žen po­čet­kom 2000. go­di­ne. Dvo­ji­ca mu­ška­ra­ca iz Kra­gu­jev­ca ima­li su do­ja­vu da jed­na že­na na Tr­gu Re­pu­bli­ke u Be­o­gra­du sva­ko­ga da­na no­si tor­bu pu­nu pa­ra iz fir­me u ban­ku. Plan im je bio da, ka­da je opljač­ka­ju, po­beg­nu sa tr­ga, a po­tom da uđu u tak­si ko­ji bi ih od­ve­zao do Sla­vi­je. Me­đu­tim, u stvar­no­sti se od­i­grao dru­ga­či­ji sce­na­rio. Oni su opljač­ka­li že­nu i po­be­gli, ali u tom tre­nut­ku ni­je­dan tak­si ni­je bio na uli­ca­ma u tom de­lu gra­da. Utr­ča­li su sa pa­ra­ma u pr­vi tro­lej­bus ko­ji je na­i­šao. Me­đu­tim, tro­lej­bus se ubr­zo za­gla­vio u sa­o­bra­ćaj­noj gu­žvi kod „Be­o­gra­đan­ke”, a sa­o­bra­ćaj­ni ko­laps u gra­du na­stao je jer su na Sla­vi­ji štraj­ko­va­li tak­si­sti. Po­li­caj­ci su ubr­zo na­i­šli i uhap­si­li ove lo­po­ve u tro­lej­bu­su. 


Komentari5
734d7
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.

Milojica Dragicev
Jadni lopovi.Suze mi pođoše.Kakva čudna država,niko ih ne razume.Ne bi bilo loše da organizuju sindikat.Statut i program mogu da"pozajme"od neke stranke ili od nekih sindikata.
Rizikuju zivot kradjom, jadni
Jadni ljudi. Zastitimo lopove i njihovo pravo da kradu i otimaju tudju imovinu.
Ivan
Sta da rade ljudi snalaze se,zar ne!Ovaj je ukrao robu u vrednosti 180.000dinara,i dobice godinu,dve zatvora.Politicari i njihovi bliznji,kao i bliski im tajkuni ukradu milione eura,onda idu na sud,onda sve to na cudan nacin zastari,i tu je prici kraj!200litara rakije ispade veci kriminal nego dva miliona eura u zemlji Srbiji!!!
Саша Микић
Наше судство одавно суди по чудним критеријумима. Сећам се, тамо негде почетком 80-тих, један је украо 7 милиона ондашњих динара и добио 7 година затвора, други је проневерио 2 и по милијарде динара и добио 2 и по године затвора. Разлика је била у томе што је први био обичан човек (лопов), а други директор фирме.
Preporučujem 24
Nenad
dok ne bude ko u americi kako se brani privatni posed,slaba vajda od pravosuđa i tih kaznica...

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Početna /

Arhiva Impresum O nama Kontakt Pretplata Oglašavanje Pravila korišćenja Biznis Klub Pravila o privatnosti

Developed by: NewTec Solutions & TNation

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja