ponedeljak, 16.12.2019. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
Poslednja izmena 10:48

Zlat­ni standar­di Vojne bol­nice u Ni­šu

Otvo­ren ope­rativni blok za minimal­no invaziv­no-endoskopsku hirur­giju u kojem će, osim vojnih osi­guranika, biti zbrinja­vana i civil­na lica
Autor: Toma Todorovićsubota, 26.05.2018. u 21:51
Фото Министарство одбране

Niš – Po­sle otva­ra­nja no­ve i mo­der­ne ope­ra­tiv­ne sa­le za ar­tro­skop­sku hi­rur­gi­ju u or­to­ped­skom blo­ku, pre me­sec i po da­na, u Voj­noj bol­ni­ci od ju­če je u funk­ci­ji i sve­ča­no je pre­dat na ko­ri­šće­nje re­kon­stru­i­san i naj­sa­vre­me­ni­ji pro­stor za mi­ni­mal­nu in­va­ziv­no-en­do­skop­sku amb­do­mi­nal­nu hi­rur­gi­ju. 

Na pri­god­noj sve­ča­no­sti, ko­joj su pri­su­stvo­va­li mi­ni­star od­bra­ne Alek­san­dar Vu­lin, na­čel­nik Voj­nog zdrav­stva pu­kov­nik dr Uglje­ša Jo­vi­čić, uprav­nik Voj­ne bol­ni­ce pu­kov­nik dr Jo­vi­ca Sta­noj­ko­vić, pred­sed­nik Skup­šti­ne gra­da Ni­ša mr Ra­de Raj­ko­vić i dru­gi, na­čel­nik Ode­lje­nja za hi­rur­ške bo­le­sti ove voj­ne zdrav­stve­ne usta­no­ve pu­kov­nik dr Ne­boj­ša Đe­nić re­kao je da će mi­ni-in­va­ziv­na en­do­skop­ska hi­rur­gi­ja, ko­ja je po­sta­la „zlat­ni stan­dard” u broj­nim hi­rur­škim obla­sti­ma, ubu­du­će bi­ti do­stup­na ne sa­mo voj­nim osi­gu­ra­ni­ci­ma, već i svim gra­đa­ni­ma Ni­ša i ju­ga i ju­go­i­sto­ka Sr­bi­je.

– Kao što smo ne­dav­nom adap­ta­ci­jom i mo­der­ni­za­ci­jom obez­be­di­li vr­hun­sko zbri­nja­va­nje svih pa­ci­je­na­ta na na­šoj or­to­pe­di­ji i u ure­đe­noj ope­ra­ci­o­noj sa­li, opre­mlje­noj naj­sa­vre­me­ni­jim vi­deo ar­tro­sko­pom s pra­te­ćim se­to­vi­ma, stvo­ri­li vr­hun­ske uslo­ve za od­re­đe­ne re­kon­struk­ci­je zglo­bo­va, ta­ko će i ovaj no­vi re­kon­stru­i­san pro­stor bi­ti na­me­njen le­če­nju voj­ni­ka i voj­nih sta­re­ši­na, ali i ci­vil­nih osi­gu­ra­ni­ka. Na taj na­čin stvo­re­ni su uslo­vi za lak­še, br­že i efi­ka­sni­je la­pa­ro­skop­ske ope­ra­ci­je žuč­ne ke­se, ki­le i sve­ga dru­gog či­me se obez­be­đu­je efi­ka­sni­ji opo­ra­vak pa­ci­je­na­ta i nji­hov brz po­vra­tak u rad­nu sre­di­nu i oba­ve­za­ma na po­slu. Isto­vre­me­no na naj­bo­lji na­čin po­pu­nja­va­mo pra­zni­nu ko­ja po­sto­ji u Ni­šu za ni­vo le­če­nja i zbri­nja­va­nja gra­đa­na u se­kun­dar­nom zdrav­stvu – re­kao je pu­kov­nik dr Đe­nić.

Za­vr­šet­kom re­kon­struk­ci­je ovog de­la ni­ške Voj­ne bol­ni­ce okon­ča­na je pr­va fa­za mo­der­ni­za­ci­je Ode­lje­nja hi­rur­gi­je ove voj­ne zdrav­stve­ne usta­no­ve, re­kao je mi­ni­star od­bra­ne Alek­san­dar Vu­lin. Re­kon­stru­i­san je pro­stor od oko 150 kva­drat­nih me­ta­ra, u šta je ulo­že­no pre­ko 13 mi­li­o­na di­na­ra, i na­ba­vlje­na je naj­mo­der­ni­ja opre­ma ko­ja će omo­gu­ći­ti una­pre­đe­nje kva­li­te­ta ra­da i pri­me­nu naj­sa­vre­me­ni­jih me­to­da le­če­nja u Voj­noj bol­ni­ci u Ni­šu, ko­ja je, re­kao je mi­ni­star, stub zdrav­stve­ne za­šti­te pri­pad­ni­ka Voj­ske Sr­bi­je i gra­đa­na ovog de­la na­še ze­mlje.

 


Komentari0
d3d60
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Početna /

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja