petak, 25.09.2020. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
subota, 27.10.2018. u 12:38
NIS nastavlja da neguje sportske vrednosti

Đaci OŠ „Đuro Strugar” družili se sa igračima Zvezde i Partizana

(Фото НИС)

Osnovci iz novobeogradske škole „Đuro Strugar” imali su danas priliku da se druže sa fudbalerima Crvene zvezde i košarkašima Partizana, fotografišu sa njima, ali i „odmeri snage” u stonom fudbalu. U akciji kompanije NIS, u okviru kampanje „Svi smo jedan tim” učestvovalo je čak 370 osnovaca. Đaci su se posebno obradovali potpisanim posterima i razglednicama, kao i košarkaškim i fudbalskim loptama koje su dobili na poklon od sportista dva kluba.

Ovaj događaj deo je nacionalnog projekta kompanije NIS „Svi smo jedan tim”, čiji je cilj da među decom promoviše sportske vrednosti, zdrav način života, ali i toleranciju, i to kroz prijateljsko druženje „večitih rivala” – sportista dva najveća srpska tima, Partizana i Crvene zvezde. Košarkaški klub Partizan su na druženju sa osnovcima predstavljali Sidiki Kone i Đuro Dautović, dok su Miloš Gordić, Bogdan Jočić i Nenad Adžibaba bili predstavnici fudbalera Crvene zvezde.

NIS, kao društveno odgovorna kompanija, godinama ulaže u razvoj sporta u Srbiji i nastoji da promoviše sportske vrednosti i takmičarski duh, koji je dokaz da se napornim radom dolazi do najboljih rezultata i maksimalnog razvoja potencijala. U prilog tome govori i činjenica da je NIS višegodišnji sponzor Košarkaškog kluba Partizan, dok većinski akcionar kompanije ruski Gasprom njeft podržava Fudbalski klub Crvena zvezda. Takođe, NIS podržava Odbojkaški klub Vojvodina, rad Teniskog i Košarkaškog saveza Srbije, kao i automobilskog asa Dušana Borkovića, člana NIS Petrol Racing tima.

NIS je istovremeno posvećen razvoju dečjeg sporta i u saradnji sa Teniskim savezom Srbije godinama uspešno organizuje manifestaciju „Otvorena škola tenisa” tokom koje mališani u Srbiji imaju priliku da nauče prve korake u ovom sportu. Takođe, kompanija želi da ukaže na značaj viteškog nadmetanja i jedan je od organizatora manifestacije „Sportom protiv nasilja” kroz koju je prošlo više od 30.000 dece širom naše zemlje.

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja