petak, 19.07.2019. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
Poslednja izmena 14:16

Hapšenja zbog oružje i droge

Autor: P.O.četvrtak, 13.12.2018. u 18:18
(Фото Н. Неговановић)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u više odvojenih akcija uhapsili su 11 osoba osumnjičenih da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, dok su dve osobe uhapšene zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija.

Oduzeto je 8,7 kilograma droge, od čega je 6,7 kilograma marihuane, 1,9 kilograma amfetamina, kao i manja količina kokaina, heroina i ekstazija. Oduzeto je i 11 pušaka, od čega su dve automatske, zatim osam pištolja i 425 komada municije, saopšteno je iz MUP-a Srbije. 

Zaplenjena tri i po kilograma marihuane

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala u saradnji sa policijskim službenicima iz Sremske Mitrovice, uhapsili su S.B. (1962) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla i oduzela oko 3,5 kilograma marihuane spakovane u 18 većih i jedan manji paketić. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici.

Niklovan pištolj i fantomke

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, uhapsili su L.D. (1997), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla i zaplenila pištolj sa okvirom i devet metaka, kofer za oružje u kome je pronađen niklovan pištolj oblepljen izolir trakom, fantomka sa aplikacijom kosturske glave, par rukavica crne boje, okvir za pištolj i dva metka.

Takođe, od osumnjičenog je zaplenjeno oko 70 grama marihuane i 30 grama spida. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Amfetamin u automobilima

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su dve osobe i zaplenili oko dva kilograma amfetamina. Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapšeni su M.P. (1966) i A.J. (1984).

Policija je amfetamin pronašla prilikom pretresa automobila u kome su se nalazili osumnjičeni, dok je u stanu i drugim prostorijama M.P. i A.J. pronašla manju količinu heroina i marihuane.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Maruhuana, kokain i materija za razblaživanje droge

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici u saradnji sa policijskim službenicima iz Novog Sada uhapsili su dve osobe i zaplenili oko dva kilograma marihuane. Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapšeni su V.D. (1987) i M.R. (1987).

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog D.R.  pronašla više paketa sa oko dva kilograma marihuane, dva paketića sa više od osam grama kokaina, oko 900 grama materije za razblaživanje droge, sedam tableta ekstazija  i tri digitalne vagice za precizno merenje. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Sadio i brao marihuanu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu uhapsili su N.S. (1992), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i neovlašćeno držanje opojnih droga.

Sumnja se da je N.S. zasadio nekoliko biljaka marihuane, koju je nakon što je sazrela ubrao, sušio na spratu u kući, a potom pakovao u manje patekiće u nameri da je kasnije proda. Policija je prilikom pretresa kuće osumnjičenog zaplenila oko 600 grama marihuane i manju količinu amfetamina.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Smederevu.

Prilikom pretresa pružao otpor policiji

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu uhapsili su L.P. (1997), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela  neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga i neovlašćeno držanje opojnih droga.

Sumnja se da je L.P. od dilera u Beogradu kupovao marihuanu u nameri dalje prodaje. Policija je prilikom pretresa kod osumnjičenog pronašla oko 550 grama marihuane. Osumnjičeni je prilikom pretresa pružao otpor policijskim službenicima i pokušao da pobegne, zbog čega mu se na teret stavlja i krivično delo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Krivična prijava u redovnom postupku podneta je protiv još jedne osobe, kojoj je osumnjičeni omogućio da koristi narkotike i njoj se na teret stavlja krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga. Osumnjičenom L.P. određeno je zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Smederevu.

Automatska puška, karabin, pištolj...

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru uhapsili su A.I. (1978), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija i neovlašćeno držanje opojnih droga.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni pronašla i oduzela automatsku pušku, lovački karabin, optiku, 11 komada lovačke municije, pištolj, 51 komad municije i manju količinu marihuane. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Aleksincu.

Oduzeta puška sa optičkim nišanom

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kikindi uhapsili su I.S. (1972), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa kuće osumnjičenog na tavanu pronašla automatsku pušku sa okvirom i optičkim nišanom. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kikindi.

Zaplenjen pištolj

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prijepolju uhapsili su S.S. (1992), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Policija je prilikom pretresa porodične kuće osumnjičenog pronašla pištolj, okvir sa četiri metka, okvir bez municije, nož od automatske puške i jedan „bokser“.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Prijepolju.

Uhapšen zbog marihuane i kokaina

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici uhapsili su M.B. (1997), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla i zaplenila paket sa manjom količinom marihuane i paketić sa pet grama kokaina. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Subotici.

Pronađen BMV za kojim traga Italija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv četrdesetosmogodišnje žene, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivična dela prikrivanje i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje osumnjičena koristi, uz potvrdu privremeno je oduzet automobil BMV 320, za kojim je od strane Interpola Italije raspisana potraga, kao i jedan pištolj.

Posedovao delove za automatsko oružje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Kruševcu, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv dvadesetčetvorogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Pretresom stana i drugih prostorija osumnjičenog pronađeno je i oduzeto više delova za automatsku pušku M70A, više delova za automat MP40, kao i 31 tableta sa liste psihoaktivnih supstanci.

Kesica marihuane

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u tom gradu, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv dvadesetpetogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je kod njega pronašla kesicu sa manjom količinom marihuane.

Devet grama kokaina

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, po nalogu Drugog osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv dvadesetpetogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronađeno je devet grama kokaina, manja količina marihuane i manja količina amfetamina.

Krivična prijava zbog marihuane

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv dvadesettrogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Pretresom stana i drugih prostorija osumnjičenog pronađena je kesica sa manjom količinom marihuane.

Malokalibarska puška sa optikom

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv četrdesetdevetogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnihmaterija.

Pretresom stana i drugih prostorija osumnjičenog pronađena je i oduzeta malokalibarska puška sa optikom.

Marihuana i amfetamin

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Požarevcu, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv dvadesetpetogodinjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljeno držanje opojnih droga.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronađena je manja količina marihuane i manja količina amfetamina.

Kod maloletnice pronađeni puška i pištolj

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prokuplju, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Kuršumliji, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv sedamnaestogodišnje devojke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičene pronađena je i oduzeta lovačka puška i pištolj.

 

 

 


Komentari0
b485c
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Početna /

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja