utorak, 11.08.2020. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
četvrtak, 23.05.2019. u 00:44 S. Stu­pa­ru­šić - A. Kur­teš

Ovacije za Andrea Rjua u dupke punoj Areni

Хо­ланд­ског вир­ту­о­за и ње­гов ор­ке­стар „Јо­хан Штра­ус” хор­ски је по­др­жа­ло око 20.000 љу­ди (Фо­то­гра­фи­је Дра­го­слав Жар­ко­вић)

Ma­e­stral­ni An­dre Rju sa svo­jim še­zde­se­to­čla­nim or­ke­strom „Jo­han Štra­us” za­veo je pu­bli­ku u „Štark are­ni”. Kar­te su pla­nu­le. Na star­tu se po­tvr­di­lo da su emo­ci­je taj­na nje­go­vog uspe­ha. Dup­ke pu­nu dvo­ra­nu po­zdra­vio je na srp­skom je­zi­ku i pri­znao da ono o če­mu uvek raz­mi­šlja je­ste Be­o­grad jer je čuo da naj­bo­lja mu­zič­ka i pe­vač­ka pu­bli­ka ži­vi u ovom gra­du. Po­dr­ža­lo ga je hor­ski oko 20.000 lju­di. U sti­lu is­ku­snog šo­u­me­na sa­ve­to­vao je fa­no­vi­ma: „Kad ova tri te­no­ra pe­va­ju Pu­či­ni­je­vu ari­ju na sva­kom me­stu u sve­tu slu­ša­ju ih sto­je­ći.”

Rju, pro­sla­vljen kao mo­der­ni „kralj val­ce­ra”, od Mek­si­ka pa sve do Austra­li­je – je­din­stven je.

– Mu­zi­ka ima is­ce­lju­ju­ću moć. To su mi re­kli le­ka­ri ko­ji pu­šta­ju mo­ju mu­zi­ku pa­ci­jen­ti­ma – is­pri­čao je An­dre u pre­da­hu, dok je u sa­li, pre­ma sce­no­gra­fi­ji, uz val­cer ve­jao sneg.

U pr­vim re­do­vi­ma pu­bli­ka ovom iza­zo­vu ni­je odo­le­la – ple­sa­la je. Da­me u to­a­le­ta­ma i vi­so­kim pot­pe­ti­ca­ma, kao za bal. Pri­se­ća­ju­ći se svo­jih po­če­ta­ka, ovaj ve­li­ki umet­nik ka­zao je da je kao de­čak pe­vao u cr­kve­nom ho­ru. Bio je so­pran.

– Po­ša­lji­te de­cu u hor, to je naj­bo­lje što mo­že­te da uči­ni­te za nji­ho­vu sre­ću – po­ru­čio je Rju ro­di­te­lji­ma i za­klju­čio da svi od­re­da za­jed­no pe­va­ju na nje­go­vim kon­cer­ti­ma, iako se ne zna­ju. Tu se zač­nu pri­ja­telj­stva, od ko­jih ne­ka tra­ju.

Na po­čet­ku dru­gog de­la kon­cer­ta pu­bli­ka je ka­sni­la, a vir­tu­oz se u ču­du za­pi­tao: – Da li je to obi­čaj u na­šoj pre­sto­ni­ci?

Za­ni­ma­lo ga je i ko je iz Be­o­gra­da. Ja­vi­la se ne­ko­li­ci­na, a osam­de­set od­sto pri­zna­lo je da ni­je iz glav­nog gra­da Sr­bi­je. U pu­bli­ci je bi­lo go­sti­ju iz Ru­mu­ni­je, Ma­đar­ske, Se­ver­ne Ma­ke­do­ni­je, Cr­ne Go­re…

Rju je is­ta­kao da 32 go­di­ne ra­di sa or­ke­strom, a ne­ki mu­zi­ča­ri svi­ra­ju i po ne­ko­li­ko in­stru­me­na­ta.

Iz­ne­na­đe­nje na sce­ni bi­li su Ru­si ko­je je umet­nik na­ja­vio kao ko­za­ke. Ti­ha mu­zi­ka po­sta­ja­la je sve gla­sni­ja. Du­šu je raz­ga­li­la ba­la­laj­ka. Na re­per­to­a­ru je bi­la i pol­ka, kao i ko­laž ari­ja… A kru­na za­ba­ve – val­cer. Pu­bli­ka je sko­či­la na pr­ve tak­to­ve „Na le­pom pla­vom Du­na­vu”. Ne­ki su ple­sa­li i u pro­la­zi­ma.

Za kraj – sir­ta­ki, nu­me­ra „Ta­mo da­le­ko”, tri bi­sa i ova­ci­je. Do­ga­đaj ka­kav do sa­da pre­sto­ni­ca ni­je za­pam­ti­la, za­klju­či­li su po­se­ti­o­ci.

Komentari14
401c3
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.

Beogradjanin Schwabenländle
До 25.000 динара, значи оде пензија на улазницу.
Milisav
Gledao sam na TV,mnoge njegove Koncerte,posebni su u njegovom rodnom Gradu Mastrihu,gde dolaze mnogi posetioci iz drugih zemalja,na jednom od tih Koncerata posebnu paznju je posvetio brojnim Englezima,tako da mu je to manir.
Raca Milosavljevic
... koncert kako treba ... a cene su cene ... a dodvoravanje je uobicajeno kada se negde gostuje i to moze da bude i postovanje ... kako ko vidi ...
Milka
Srbija nije samo Beograd! Veliki deo publike je bio iz okolnih gradova i unutrašnjosti Srbije! A bio je pravi spektakl!
Nestor
Srbija stvarno nije Beograd, ali su se izgleda svi naselili baš u Beogradu pa su napravili haos
Gorana Grujić
Zaista je bio muzički spektakl, hvala

PRIKAŽI JOŠ

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja