petak, 22.11.2019. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
Poslednja izmena 22:57

Šta su stranci pitali „Gugl” o Srbiji

ponedeljak, 29.07.2019. u 11:45
(Фото Бета/АП)

LONDON – Stranci na internet pretraživaču Gugl najčešće o Srbiji na engleskom jeziku postavljaju pitanja kao što su „u kojoj se državi nalazi Srbija” ali i „koliko je visok predsednik Srbije Aleksandar Vučić”.

Takođe, strance zanima i da li je Srbija Sibir, da li je Srbija deo Rusije, kako se Srbija danas zove, da li je Srbija opasna zemlja, po čemu je najpoznatija...

Odgovor Gugla na recimo pitanje po čemu je Srbija najpoznatija jeste da su to šljivovica, vampiri, paprika, Novak Đoković, Pirotski ćilim, slava, Nikola Tesla, Egzit, hrana, splavovi, kafane...

Kako Tanjug prenosi, navodi, „najguglaniji” pojmovi u Srbiji prošle godine bili su „Zadruga”, „Nebojša Glogovac” i „Svetsko prvenstvo u fudbalu”.


Komentari23
91366
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.

Miloš
Dobro smo na kraju krajeva i prošli. Ova Zadruga baš nam kvari rezultat, ali barem imamo šta da pokažemo pozitivno. S druge strane, kao što Miloš Lazić napisa, i mene interesuje šta o Srbiji gugl nudi kao odgovore.
Miloš
@Dusan ne. Zašto bi?
Preporučujem 0
Dusan
Nije ti palo na pamet da ga pitas?!
Preporučujem 1
milic
Jos za vreme SFRJ,pravljene su "naucno fantasticne" i kukavicke i namerne greske,da bi se odredjeni ljudi vadili na Ustav iz 1974-te.Primer: Moj kolega rodjeni Beogradjanin,ne srpske nacionalnosti, je od 1980-te popunjavao dokumenta ovako:(samo po 2 primera) Nacionalnost-upisivao je svoju,a Drzavljanstvo- upisivao je Srpsko. Ja sam do raspada SFRJ popunjavao iste dokumente: Nacionalnost- Srpska,a Drzavljanstvo-Jugoslovensko.Trajno se posvadjao sa mnom.Eto po cemu smo poznati,a ne priznaju nam.
Зоран
Задруга? Е, људи моји, ако радимо, тако нам и јесте.
Dragan Pik-lon
@Beogradjanin Schwabenlandle,vi kazete da imate prijatelja.Dok ja kazem da sam te stvari licno radio i da su mi bezbroj puta prosle kroz ruku.Mogu da vam posaljem isecak iz Privredne komore.Vi nagadjate kakva je kuhinja u Holandiji.Verujte mi da je na vecem stupnju nego u Nemacko(radio sam u Bremenu vise godina)zato sto Holandija ima veci asortiman stranih kuhinja.Drugo,rekao sam kalapshas na srpskoj transkripciji.Original je-kalafshaas.Has je vesalica.Kalfsleer-teleca koza,kalfsvleej-tel.meso..
Beogradjanin Schwabenländle
Боравио сам неколико пута у NL ( Krasnopolsky 3x), NL има 3 рест. са 3 *** Мишлена, D има 131 рест. sa 3*** Мишлена. Наравно D је већа земља. Сећам се добро после посете августа 1974, на немачком нису хтели ни да проговоре. Нисам написао мој пријатељ него познаник, разлика. Првокласно говеђе мора да виси после клања најмање 10 дана под сталној истој температури. И није за замрзавање. Све ми је то лепо објаснио, са својим обртом од преко 100 милиона. А нешто сам видео и у Аргентини.
Preporučujem 1
Beogradjanin Schwabenländle
Не бих се кладио да Низоземци имају добру и орогиналну кухињу. Има доброг познаника који је био власник десетак ресторана у Немачкој, облик стек-хаус. Уз то има и један велики ранч у Аргентини где гаји говеда на паши, не у шталама што су недавно почели и тамо, као и крањење сојом, и у близини Мендозе има виноград. То месо долази овде несмрзнуто. Да ли можете да објасните шта је то kalapshaas, на низоземском језику је теле kalf.

PRIKAŽI JOŠ

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Početna /

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja