subota, 19.10.2019. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
Poslednja izmena 15:03
Zdravi đački obroci

Krem čorba od pečuraka

ponedeljak, 09.09.2019. u 12:56
(Фото Пиксабеј)

Potrebno je:

 

• Kilogram šampinjona
• glavica crnog luka, srednje veličine
• malo ulja
• 2 do 3 kašike brašna
• kisela pavlaka
• so
• biber
• suvi začin
• peršun
• Crni luk iseckati na kockice pa u sud u kome će se kuvati čorba sipati malo ulja, zagrejati i dodati luk da se proprži.

Šampinjone dobro oprati, očistiti i iseći na listiće. Kada luk dobije zlatkastu boju dodati šampinjone, začiniti sve sa solju, biberom i suvim začinom i uz neprestano mešanje ostaviti da se zajedno proprže dva minuta. Onda sipati 2,5 litra vode. Pojačati temperaturu dok voda ne dođe do ključanja. Zatim smanjiti jačinu, poklopiti i ostaviti da se kuva. Za to vreme razmutiti brašno s malo vode u dve do tri kašike kisele pavlake, pojačati ponovo temperaturu da čorba opet dođe do ključanja i onda lagano sipati u čorbu razmućeno brašno i pavlaku uz neprestano mešanje, da se ne stvore grudvice. Sve zajedno ostaviti na slaboj temperaturi još 10 do 15 minuta. Ko želi može manje šampinjone da ostavi cele kako bi čorba lepše izgledala. Prilikom služenja posuti iseckanim peršunom, origanom i kiselom pavlakom.


Komentari1
deaa6
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.

Nenad Vukic
Veoma mi se svidja vas recept za pecurke,hvala vam.Inace sam ljubitelj pecuraka volim da ih spremam i jedam, a od nedavno sam pocela da ih koristim i u medicinske svrhe po preporuci prijatelja jer imam problem sa holesterolom.Koristim Hericium Erinaceus-Lavlju grivu i prezadovoljna sam...

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Početna /

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja