nedelja, 20.10.2019. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
Poslednja izmena 21:55

Kačamak – jelo naših predaka

ponedeljak, 16.09.2019. u 13:35
(Фото Ансплеш)

Kačamak s medom

Potrebno je:

• kačamak
• med ili pekmez od šljiva, malo margarina

Iseći kačamak na kolutiće i propržiti ih na tiganju s malo margarina. Servirati ih na tanjir i preko svakog kolutića preliti med ili namazati pekmez. Poslužiti vruće.

Sa sirom

Potrebno je:

• kačamak
• 400 g sira kačkavalja
• 400 g kajmaka

Kačamak iseći na kolutiće debljine od oko jedan santimetar, propržiti na tiganju (s nekoliko kapi ulja) oko tri minuta s obe strane, dok kačamak ne dobije tanku koricu. Dok se prži druga strana kačamaka, na proprženu stranu staviti kačkavalj (isečen na listiće) i ostaviti ga da se blago istopi. Skinuti s vatre i servirati na tanjir. Jelo služiti toplo uz jogurt ili kiselo mleko.

S povrćem

Potrebno je:

• kačamak
• 5 dl paradajz sosa
• nekoliko tikvica
• tegla šampinjona ili pakovanje svežih šampinjona
• malo parmezana ili kačkavalja

Kolutiće kačamaka debljine od oko jedan santimetar poređati u vatrostalnu činiju. Na tiganju izdinstati (s malo maslinovog ulja) isečene šampinjone i tikvice. Začiniti s malo soli i začina, dodati sos od paradajza i blago kuvati dok se ne zgusne. Dobijenim sosom preliti kačamak i staviti u vruću rernu na 250 stepeni Celzijusovih. Peći 10 do 15 minuta. Izvaditi iz rerne i preko toga narendati parmezan ili kačkavalj. Služiti toplo!


Komentari3
d761d
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.

Боро
Срби су од примања Хришћанства ПОТПУНО променили своју самосвојност, док нисмо били хришћани хранили смо се племенитом храном, дивљач, воће, мед, миришљаво корење, шумско воће, итд....како смо постали хришћани, тако је кренуло гајење житарица на велико, па и кукуруза, задњих 300 година, а просену проју, од проса, заменисмо кукурузном пројом!
Milorad
Samo bez margarinamolim vas Puter ili svinjska mast su puno bolje od tog djubreta
Beogradjanin Schwabenländle
И предака Италијана, Швајцараца, Истрана и Далматинаца, до дан данас,

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Početna /

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja