utorak, 19.11.2019. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
Poslednja izmena 22:59

Musaka od patlidžana

petak, 04.10.2019. u 10:00
(Фото Пиксабеј)

Potrebno je:

 

– kilogram patlidžana
– 200 g mlevenog mesa (svinjsko, juneće, mešano)
– 2 srednje glavice crnog luka
– 100 g kuvane pšenice (u zrnu)
– 5 jaja
– 2 čaše kisele pavlake
– ljuta paprika
– ulje
– so
– biber
– suvi začin

Plavi paradajz oprati i iseći na kolutove. Posoliti i ostaviti da odstoji dvadesetak minuta. Ocediti od vode, pa ih peći na tiganju s malo ulja, da porumene, s obe strane.

U dubljem sudu propržiti luk s mlevenim mesom i pri kraju dodati prethodno skuvanu pšenicu. Sve začiniti prema ukusu, pa dokuvati još 10 minuta. Na pleh gde će se spremati musaka staviti malo ulja, pa ređati red kolutova patlidžana, red fila, dok se ne potroši sav materijal.

Na kraju preliti s još malo ulja. Peći najpre na jačoj temperaturi ali ne višoj od 220 stepeni Celzijusa, kasnije smanjiti. Kada je skoro gotova, preliti musaku razmućenom pavlakom i jajima, pa ostaviti još dvadesetak minuta u rerni da se sve zapeče. Služiti toplo sa sezonskom salatom ili jogurtom.


Komentari0
84300
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Početna /

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja