nedelja, 17.01.2021. ✝ Vеrski kalеndar € Kursna lista
četvrtak, 10.10.2019. u 10:18

Tortilja „Polo”


Potrebno je (za 2 osobe):

• 2 tortilje
• 200 g pilećih bataka
• 1 glavica crvenog luka
• prstohvat origana
• so, biber
• pomfrit

Za caciki preliv:

• 1 krastavac
• 150 g kisele pavlake
• 1 čen belog luka
• paradajz i zelena salata po želji

Pileći batak iseći na tračice i staviti ga u već zagrejanu šerpu bez ulja. Kada batak otpusti svoju masnoću, dodati mu crveni luk sečen na rebarca. Masa je gotova kada voda ispari. Na kraju dodati origano i so.

Krastavac izrendati i zajedno sa seckanim lukom dodati u kiselu pavlaku.

Tortilju premazati caciki sosom, dodati pripremljenu masu od piletine i po želji dodati paradajz i zelenu salatu. Urolati i poslužiti s pomfritom.

Recept i foto M. Pršić

Komеntari0
c6089
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

logo

Ovaj veb sajt koristi kolačiće

Sajt politika.rs koristi kolačiće u cilju unapređenja usluga koje pruža. Prikupljamo isključivo osnovne podatke koji su neophodni za prilagođavanje sadržaja i oglasa, nadzor rada sajta i aplikacije. Podaci o navikama i potrebama korisnika strogo su zaštićeni. Daljim korišćenjem sajta politika.rs podrazumeva se da ste saglasni sa upotrebom kolačića.

Prijavitе sе na našu mailing listu

* Obavеzna polja