utorak, 19.01.2021. ✝ Vеrski kalеndar € Kursna lista
ponedeljak, 14.10.2019. u 09:00

Čorba od belog pilećeg mesa

(Фото Пиксабеј)

 

Potrebno je:

– jedne pileće grdi (oko 500 g)
– pola glavice karfiola
– 2 do 3 manje glavice crnog luka
– ulje
– brašno
– malo mleka
– so
– biber
– kim

Pileće meso skuvati, ohladiti i iseckati na sitne komade ili izblendirati. Skuvati u posebnoj slanoj vodi karfiol. U sudu gde se sprema čorba upržiti sitno iseckan luk s malo ulja, dodati meso, pa sve zajedno dinstati nekoliko minuta. Zatim dodati vodu i razmućeno brašno u malo vode. Posle pet minuta dodati iseckane ili iskidane cvetiće karfiola i kuvati zajedno još desetak minuta. Začiniti prema ukusu. Služiti toplo s krutonima.

Komеntari2
04f69
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Мића
За мало (више) "клин" чорба ;-)
vox populi
To je preskupo za čorbu.

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

logo

Ovaj veb sajt koristi kolačiće

Sajt politika.rs koristi kolačiće u cilju unapređenja usluga koje pruža. Prikupljamo isključivo osnovne podatke koji su neophodni za prilagođavanje sadržaja i oglasa, nadzor rada sajta i aplikacije. Podaci o navikama i potrebama korisnika strogo su zaštićeni. Daljim korišćenjem sajta politika.rs podrazumeva se da ste saglasni sa upotrebom kolačića.

Prijavitе sе na našu mailing listu

* Obavеzna polja