Biftek koji podiže iz mrtvih, iskušenje od tune, habanera od gambora, uzdah Sen Žak, šeikova hobotnica – neki su od najboljih recepata iz svetske hedonističke kuhinje koji su se našli na trpezi u restoranu „Papalada”. Gastronomski program priređen je u okviru Dana afrodizijačke kuhinje. To je bila prilika da se prvi put u našoj prestonici ožive recepti iz romana Izabele Aljende, sa retkim poslasticama koje se pripremaju i dele sa dragim osobama.
Domaćini druženja podsetili su da je uloga afrodizijaka da podstakne emocije. Ovo je bila i prilika da se gosti otisnu na svojevrsno putovanje i u književnost, istoriju, umetnost... od Kazanovinog recepta koji je ostrigama zavodio neiskusne žene, sultanovih patlidžana koje su u haremu jeli svakodnevno, bombice od meda i oraha kojima je Kleopatra osvajala do čokoladnog deserta koji se na španskom dvoru jeo krišom. Afrodizijaci su važni i za zdravlje, podstiču kreativnost i deo su razvoja duše.