četvrtak, 21.01.2021. ✝ Vеrski kalеndar € Kursna lista
utorak, 12.11.2019. u 13:54

Jagnjetina u vinu

(Фото Пиксхир)


Potrebno je:

• 1 kg jagnjetine s rebrima
• 0,5 dl belog vina
• 0,5 dl ulja
• suvi začin
• senf
• ruzmarin
• šaka blanširanih listića badema
• brokoli

Zarezati meso, pa začiniti. Pomešati vodu sa belim vinom u jednakoj razmeri, pa uz ulje staviti u vatrostalnu posudu u kojoj će se peći meso. U jagnjetinu dobro utrljati so, po želji premazati senfom, posuti ruzmarinom i sve prekriti alu-folijom. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Povremeno vaditi posudu, okretati meso i zalivati sokom koji je pustilo. Pred kraj skinuti foliju i ostaviti još 15 minuta da se uhvati lepa korica. Kad je gotovo posuti listićima badema i služiti uz kuvane brokule.

Komеntari0
37564
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

logo

Ovaj veb sajt koristi kolačiće

Sajt politika.rs koristi kolačiće u cilju unapređenja usluga koje pruža. Prikupljamo isključivo osnovne podatke koji su neophodni za prilagođavanje sadržaja i oglasa, nadzor rada sajta i aplikacije. Podaci o navikama i potrebama korisnika strogo su zaštićeni. Daljim korišćenjem sajta politika.rs podrazumeva se da ste saglasni sa upotrebom kolačića.

Prijavitе sе na našu mailing listu

* Obavеzna polja