četvrtak, 05.12.2019. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
Poslednja izmena 17:40

Jagnjetina u vinu

utorak, 12.11.2019. u 13:54
(Фото Пиксхир)


Potrebno je:

• 1 kg jagnjetine s rebrima
• 0,5 dl belog vina
• 0,5 dl ulja
• suvi začin
• senf
• ruzmarin
• šaka blanširanih listića badema
• brokoli

Zarezati meso, pa začiniti. Pomešati vodu sa belim vinom u jednakoj razmeri, pa uz ulje staviti u vatrostalnu posudu u kojoj će se peći meso. U jagnjetinu dobro utrljati so, po želji premazati senfom, posuti ruzmarinom i sve prekriti alu-folijom. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Povremeno vaditi posudu, okretati meso i zalivati sokom koji je pustilo. Pred kraj skinuti foliju i ostaviti još 15 minuta da se uhvati lepa korica. Kad je gotovo posuti listićima badema i služiti uz kuvane brokule.


Komentari0
a8af5
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Početna /

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja