Đeram pijaca ličila je na domaćinsko dvorište u koje se sabiraju tek spremljena zimnica, plodovi iz bašte i voćnjaka. Proizvođači domaće hrane, njih stotinak, iz cele Srbije, napunili su tezge ajvarom, džemovima, turšijom, sirevima, kolačima, čvarcima, slaninom, pršutom…
Posetioci su na velikoj „trpezi” „Noći ukusa” mogli da se omrse i pazare neki od četiri hiljade proizvoda. Mnogi su se raspitivali i za recepte kolača, a hteli su od iskusnih domaćina da doznaju kako da se tokom zime što duže održe šarena salata i kiseli kupus.
– Noćna kupovina ima draži, bez žurbe napunim korpu i to namirnicama koje stižu od poljoprivrednika – kaže Vladana Toskić, majka troje dece kojima je ovde kupila i unikatne ručno pravljene igračke. Penzioner Miroslav Kostić merkao je drvenu dasku za meso. Medenjake i proizvode od meda nudio je Mihailo Minić iz Petrovca na Mlavi, a Dragica Zekić iz Bačkog Dobrog Polja rado je pričala kako pravi „breskvice”, baklave od višnje i voćne nadeve. Šorčić Vladimir i njegova supruga majstori su za ljuti sos, a Marko Zdravković nudio je lekovito bilje i čajeve. Mališani su zagledali kolačiće u šarenim kutijama, koje supružnici Milica i Milivoj Čalija proizvode pod imenom „Anđeli”.
Gastronomsku manifestaciju organizovali su „Ukus fest” i JKP „Gradske pijace”.