nedelja, 29.11.2020. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
ponedeljak, 25.11.2019. u 10:00

Svinjetina iz rerne

(Фото Пикснио)


Potrebno je (za pet osoba):

• 2–2,5 kg svinjskog buta, plećke ili ruže
• bosiljak
• suvi začin
• biber
• so
• 1 dl crnog vina
• vlašac

Zagrejati rernu na 240 stepeni, pa staviti posudu s mesom, zaliti čašom vode, začiniti. Posle 25 minuta posudu prekriti alu-folijom.

Smanjiti temperaturu na 180 stepeni pa peći još dva sata, uz povremeno dolivanje vode. Pola sata pred kraj pečenja skloniti foliju. Meso preliti vinom i sosom koji je svinjetina ispustila. Kad je gotovo, posuti seckanim vlašcem i služiti.

Komentari2
c7ee4
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.

Beogradjanin Schwabenländle
А зашто је онда на слици комад меса са леђа, најтврђе свињско мес0 ?
Ђорђе Прокин
Зар уз чашу воде у тепсији не треба долити и мало зејтина? Ја то тако печем и на крају остане укусан сафт да се маже на препечену кришку хлеба?!

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja