nedelja, 29.03.2020. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
Poslednja izmena 12:59

Šnicla bečka, a meso holandsko

četvrtak, 28.11.2019. u 11:27
(Фото Пиксабеј)

BEČ – Austrijanci vole da jedu bečku šniclu, ali ne znaju odakle dolazi meso, koje je glavni sastojak ovog jela.

Pošto se originalna bečka šnicla pravi od telećeg mesa, u 80 slučajeva radi se o teletini koja je uvezena iz Holandije, prenosi Tanjug.

„Čak 80 odsto ugostiteljskih objekata koristi teletinu iz Holandije”, rekao je direktor Radne grupe „Govedina” Verner Haberman.

Objasnio je da je takva situacija zbog ogromnog cenovnog pritiska na tržištu goveđeg mesa.

Austrija, prema njegovim rečima, izvozi 80.000 teladi godišnje, pošto nijedan domaći farmer više sebi ne može priuštiti tovljenje goveda.

„Ta teletina se kasnije vraća i to iz Holandije”, dodao je Haberman.

„Bečka šnicla u našim restoranima je u stvari holandska šnicla”, rekao je on i zatražio obavezu označavanja porekla mesa po uzoru na Švajcarsku i Francusku.


Komentari6
84f8a
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.

Vienna schnitzel
A becka snicla je u stvari talijanska snicla!!!!!!!
Beogradjanin Schwabenländle
Постоје неке приче о томе, међутим нема писмених извора. Пре бечке шницле од телећег меса се у Милану појавио котлет са коском који је био паниран. Панирана Бечка шницла се појавила касније у Бечу, и била је прављена само од телећег меса, веома танка и била је пржена у великој количини уља или свињске масти, тако да је уствари пливала и није додиривала дно тигања. Тако се и данас то ради.
Preporučujem 0
Dragan Pik-lon
Holanska produkcija je ogromana.80 000 teladi iz Austrije su kap u moru u odnosu sta moze ovaj mali sverski gigant da proizvede,cuva,pakuje i proda.Srbija ima veze sa Rusijom i EAU-jom.Treba svoj polozaj iskoristiti za prodaju holanskih proizvoda u Rusiju.Izmedju Rusije i Holandije stoji Nemacka i Poljska.Dok Nemci muljave,Holandjanima nedaju da zarade novce pa bacaju visak(izvanrednih)proizvoda u more.Dok Srbija uvozi paradajz iz Albanije.Zar nije bolje da jedemo najbolji paradajz na svetu..?
Dragan Pik-lon
Najbolji paradajz na svetu i drugo povrce je bas u Holandiji.Zato sto imaju najbolje seme i zato sto uzgajaju bez pepcitida i drugih hemikalija.O ukusima ne treba raspravljati ,to sto vi pricate je zakljucivanje na osnovu vidnog posmatranja dok je kvalitet nesto drugo.Nadam se da politika objaviti moj komentar ako treba poslacu joj licni broj iz privredne komore Holandije(Ultrecht)da pi pokazao da ne govorim napamet i da sam godinama prodavao hol.povrce-Amerikancima,Nemcima,Dancima,Spancima...!
Preporučujem 4
Beogradjanin Schwabenländle
Најгори парадајз на свету се фабрикује у Низоземској, најгори, расте без земље у полицама са коренима који стоје у некој текућини. Изгледа нисте никада јели добар парадајз. Исто је са свим осталим поврћем које се " фабрикује " у Низоземској. Слично и са пољопривредним производима из Израела, све вештачко. Био сам неколико пута у Низоземској и сам сам све то пробао.
Preporučujem 18
Boja
Не секирајте се ви за Аустријанце већ гледајте да се у Србији продаје исправно и квалитетно месо.

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Početna /

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja