četvrtak, 27.02.2020. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
Poslednja izmena 22:50

Riblja čorba

sreda, 18.12.2019. u 19:09
(Фото Пиксабеј)

 

Potrebno je

  • 2 kg razne ribe (šaran, deverika, som, karaš, smuđ)
  • 2 glavice veće crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 1 srednji paškanat
  • sok od paradajza ili dva veća sveža paradajza
  • čaša belog vina
  • ljuta i slatka suva paprika
  • peršunov list
  • brašno
  • malo ulja
  • biber u zrnu crni
  • so

Povrće oprati i iseći na kocke i propržiti na malo ulja. U dublji sud dodati vodu i komade ribe očišćene i isečene na komade. One najbolje – da nisu glava i repovi, nekoliko komada, nemojte odmah stavljati u lonac.

Ostaviti da sve zajedno kuva na srednjoj temperaturi, oko dva časa. Ne dozvoliti da kipi. Kada je riba skuvana izvaditi povrće pa ga propasirati, sam bujon procediti, a ribu očistiti od kostiju. U drugom sudu sve ponovo spojiti, dodati biber u zrnu, slatku i ljutu tucanu papriku po ukusu. Brašno i paradajza umešati kao za zapršku, pa dodati i dobro razmutiti u čorbi. Tek tada ubaciti najbolje komade ribe dodati belo vino, posoliti i kuvati još tridesetak minuta. Služiti toplo; ukrasiti prilikom serviranja u tanjir sitno iseckanim listovima peršuna.


Komentari2
371bf
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.

milovan
Ko je ovo pisao, riblju corbu nikad u zivotu nije jeo. Riba se stavlja na kraju i kuva ne vise od 20 minuta.
Dragoljub
Kakve veze ima jedenje i kuvanje? To ne više od dvadeset minuta je po većini kuvara 30 min a tako je i u ovom receptu. Prvi deo se odnosi na bujon, a lepi komadi ribe se kuvaju 30 min.
Preporučujem 3

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Početna /

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja