ponedeljak, 12.04.2021. ✝ Vеrski kalеndar € Kursna lista
utorak, 24.12.2019. u 14:58 D. D. K.

Kafa za duži život

(Фото: Пиксабеј)

Iako mnogi smatraju da nije dobro piti kafu jer može da ima štetan uticaj na zdravlje, nova istraživanja to demantuju. Stručnjaci Međunarodne agencije za istraživanje raka i Imperijal koledža u Londonu utvrdili su da je konzumiranje kafe povezano sa smanjenjem rizika od smrti, kardiovaskularnih i bolesti sistema za varenje. Njihova studija je pokazala da osobe koje piju najmanje tri šolje kafe dnevno žive duže od onih koji nemaju tu naviku. Muškarci koji su to radili imali su 18 odsto manje šanse da preminu, kao i sedam odsto žena. U istraživanju je učestvovalo oko pola miliona zdravih ljudi starijih od 35 godina, koji žive u 10 različitih zemalja.

Komеntari5
198ad
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Mila
Htela bih procitati originalnu studiju. Da li biste hteli proslediti link?
stanislavsr
Glupih li procenata i definicija! Svi imamo 100% šanse da umremo - niko ni procenta manje.
Nema štetnijega napitka. (Doktor Borović: Prva stvar na koju treba skrenuti pažnju je boja zrna pržene kafe. Nepržena kafa je pastelnozelena, a nakon pečenja crna. Zamislite da krompiriće pečete dok ne pocrne, da li biste ih jeli? Isto se dešava i s kafom. Kad se prži na tolikoj temperaturi, dolazi do oštećenja strukture zrna, pocrni i stvara se kancerogeni akrilamid. Sudija Elihu Berle iz Kalifornije primorao prodavce je kafe da na kesice stave javno upozorenje o njenoj štetnosti )
dr Slobodan Devic
Le-leeee, pa ja pijem litar kafe dnevno. Ima da nadzivim slonove ...
Viktorija
Nisu sve kafe iste. Zavisi na kojoj kafi su se ispitivali. Koji je kvalitet kafe i kakve sve mesavine pijemo mi u Srbiji?

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

logo

Ovaj veb sajt koristi kolačiće

Sajt politika.rs koristi kolačiće u cilju unapređenja usluga koje pruža. Prikupljamo isključivo osnovne podatke koji su neophodni za prilagođavanje sadržaja i oglasa, nadzor rada sajta i aplikacije. Podaci o navikama i potrebama korisnika strogo su zaštićeni. Daljim korišćenjem sajta politika.rs podrazumeva se da ste saglasni sa upotrebom kolačića.

Prijavitе sе na našu mailing listu

* Obavеzna polja