ponedeljak, 26.10.2020. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
ponedeljak, 30.12.2019. u 13:55

Zapečeni beli luk

(Фото Пиксабеј)

 

Potrebno je

  • 5, 6 glavica belog luka
  • maslinovo ulje
  • biber, crni mleveni
  • peršun

Beli luk oprati, ne odvajati na čenove već svaku glavicu zaseći s jedne strane tako da kad prelijete maslinovom uljem dospe između ljuske i čenova. Sve glavice tako nauljene staviti u alufoliju i dobro ih umotati da nema vazduha. Peći u rerni oko sat vremena, najpre na jačoj temperaturi od 200 stepeni Celzijusa, a nakon pola sata – na manjoj. Utvrdićete da je luk pečen tako što ćete odviti alufolije i ako se luk odvojio od ljuske onda je gotov.

Pečen luk tek onda očistiti na čenove, iseckati na sitno, dodati po ukusu so, biber i listove peršuna ili bosiljka i maslinovo ulje kako bi se dobila homogena struktura pogodna za mazanje. Ko voli parmezan može da doda u nadev. Služiti kao namaz za tost hleb, dodatak pečenju, može da se umuti u pire krompir.

Komentari0
02ca4
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja