sreda, 01.04.2020. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
Poslednja izmena 14:14

Piletina na lovački način

sreda, 05.02.2020. u 13:53
(Фото Пиксабеј)


Potrebno je:

  • pola šolje crvenog vinskog sirćeta
  • kašičica svežeg ruzmarina
  • kilogram piletine, isečene na komade
  • sok od pola limuna
  • ¼ šolje maslinovog ulja
  • so
  • crni mleveni biber, po ukusu

U činiji izmešajte sirće, ruzmarin, so i biber i ostavite da odstoji. Namažite komade piletine sa svih strana limunom, posolite i pobiberite. Meso treba da odstoji desetak minuta.

Zagrejte maslinovo ulje u velikom tiganju i lagano pržite komade piletine, oko 30 minuta, često ih okrećući, dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Sipajte rastvor sa sirćetom preko piletine i zagrejte ali stalno mešajući da se ne zalepi za dno tiganja. Kada se tečnost ukuva piletina je spremna za služenje.

Servira se s pirinčem ili s jednostavnom testeninom. „Alla cačiatore” se prevodi na lovački način i obično znači kuvano jelo od mesa ili peradi. Danas se mnogo sastojaka dodaje ovom jelu: šargarepa, celer, luk i paradajz. Recept je, inače, iz Umbrije.


Komentari1
9fb51
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.

Козјера
Одличан рецепт. Једино што нисмо стављали винско сирће, већ црно вино, а додали смо и црни лук, шаргарепу и целер. Испало је одлично, имао сам утисак да једем фазана или зеца.

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Početna /

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja