petak, 03.04.2020. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
Poslednja izmena 10:21

Supa minestrone

sreda, 05.02.2020. u 14:00
(Фото Пиксабеј)


Potrebno je

  • 9 šolja vode
  • jedna i po šolja belog pasulja
  • čen belog luka, samleven
  • crni luk, iseckan
  • kašika soka od paradajza
  • struk celera, isečen
  • 1 šargarepa
  • pola glavice kupusa
  • 2 praziluka
  • 2 tikvice
  • bosiljak, svež
  • karanfilić
  • ruzmarin
  • pola šolje testenine
  • so

Stavite vodu u sud i kada počne da ključa dodati pasulj i kuvati dva sata. Izvaditi polovinu pasulja iz lonca i prosejati kroz sito iznad lonca u kome je ostatak vode i pasulja. U drugoj, većoj šerpi zagrejati ulje i dinstati crni i beli luk, ali kratko. Dodati paradajz sos razblažen s jednom kašikom vode, a potom preostale sastojke i pasulj. Ostaviti da tiho vri, poklopljeno oko 30 minuta.

Služiti uz okrugli tostirani hleb i malo maslinovog ulja za umakanje. Testenina koja se koristila u izvornom receptu imala je oblik pirinča pa ako želite može da se zameni pirinčem.


Komentari1
fa2da
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.

NovakNovak
Možda je ova supa ukusna ali pasulj, kupus,...

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Početna /

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja