četvrtak, 28.05.2020. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
sreda, 11.03.2020. u 15:34

Punjene pečurke

(Фото Пиксхир)

 

Potrebno je:

  • 500 g šampinjona
  • 100 g ajvara
  • 100 g posnog kačkavalja
  • so
  • malo ulja
  • peršunov list

Šampinjone oprati i odvojiti šeširiće, pa ih posoliti i puniti ajvarom. Peći 20 minuta u nauljenom plehu ili tepsiji. Pri kraju pečenja preko pečuraka, po želji, narendati posni kačkavalj i na minut vratiti u rernu da se istopi. Pred služenje ukrasiti peršunovim listom.

Komentari1
a5581
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.

Bućkuriš!
Pečurke i ajvar? Šteta ajvara! Pečurke se pune nečim što upija vlažnost koje one ispuštaju, takođe i aromu. Ajvar ima svoju aromu pečene paprike, a šampinjoni svoju, a dvije jake arome... Bolje gusti paradajz i malo butera ili nekog mliječnog proizvoda. Ne ide sve sa svačim!

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja