četvrtak, 28.05.2020. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
petak, 13.03.2020. u 13:06

Rolnice s povrćem

(Фото А. Мијалковић)

 

Potrebno je (za 12 rolnica):

  • 3 lista tankih kora za pitu
  • Za nadev
  • 2 kašike ulja
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 sveža paprika
  • 1 šargarepa
  • 350 g svežeg kupusa
  • 1-2 kašike soja sosa
  • biber
  • ulje za prženje

Šargarepu, papriku i kupus očistiti, isprati, iseći na što tanje rezance, a luk na listiće. U tiganju na tihoj vatri zagrejati ulje, pa dodati iseckan luk i pržiti nekoliko minuta da omekša. Ubaciti papriku, prodinstati minut-dva, pa šargarepu, i nju kratko dinstati, a na kraju kupus. Dodati soja sos i biber. Dinstati dok sva tečnost ne ispari. Ostaviti da se ohladi. U međuvremenu svaku koru iseći na četiri jednaka pravougaonika, da ih bude ukupno 12. Na svaki, u ugao, staviti kašiku fila, preklopiti dijagonalno bočne strane i urolati, a drugi kraj pravougaonika premazati uljem ili vodom i zalepiti kako nadev iz rolnica ne bi iscureo. Zagrejati ulje na tihoj vatri, i pržiti rolnice nekoliko minuta uz okretanje, da bi jednako porumenele sa svih strana. Vaditi na papir ili salvetu da se ocede od masnoće, pa služiti vruće uz soja sos ili neki drugi umak.

Komentari5
8a875
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.

Nedim
Možete vi davati razne recepte ali ja pamtim lepe dane u Beogradu kada ste mogli kupiti velike krofne za 1 dinaru kiosku na uglu Knez Mihajlove i 7 Jula.Sve što je jeftino i dobro se ukine?Mogli ste u Knez Mihajlovoj popiti finu kafu Centroprom za male pare i ljudi su dolazili i to je ukinuto?Valjda su tražili velike pare za zakup obzirom na lokaciju ipak je to de luxe prostor u Beogradu.Šteta.
Lumpija
U Holandiji ih zovu lumpije. Ukusne su.
@Lumpia!
Protiv si lumpije, a sam kazes Indonezija. I sta znaci "slavinizirao"? Nesto u vezi sa slavinom?
Lumpia!
Lumpia! Ti si slavinizirao na "lumpija". Lumpia je originalni indonezijski naziv, odakle i potiču, a znači proljećna rola, jer se u te rolnice stavlja mlado proljećno povrće. U njemačkom govornom području "Frühlingsrolle/prolećne role. To su te sa slike, ali ne ove sa recepta. Mnogima izazivaju kiselinu ili žgaravicu zbog prženja u vrelom ulju, pa nisu baš popularne.
Azijska kuhinja na domaći način!
Ovo su tajlandske tkz. prolećne rolnice. Kore za pitu nisu dovoljno čvrste da se mogu rolnice napraviti i ne mogu izdržati pečenje u ulju. Koriste se tajlandske kore koje su čvrste. Paprika popusti vodu i utiče na testo, nisu podesne za ovaj recept, a umesto luka, koristi se praziluk. Rolnice moraju biti potopljene u vrelo ulje i tako ih ispeći. Kada su gotove moraju biti hrskave, a povrće ne sme biti previše meko. Ova vrsta jela spada u jela "na brzi način".

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja