Potrebno je:
- 500 g svinjske pečenice (krmenadle bez kostiju) u komadu
- 150 g suvih šljiva
- so, biber
- 500 g pečuraka (šampinjona ili neke druge gljive)
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 100 g masti
- 1 dl belog vina
Svinjsku pečenicu obraditi (odvojiti meso od opne i žilica), nožem napraviti rupu na preseku, duž celog parčeta, i u nju staviti suve šljive. Komad mesa povezati kuvarskim kanapom na nekoliko mesta , posoliti, pobiberiti i kratko propržiti sa svih strana da dobije zlatnožutu boju. U manji sač ili šerpu za pečenje staviti očišćeno i na sitnije komade nasečeno povrće, a preko njega pripremljeno meso. Zaliti vinom, poklopiti i peći na 180 stepeni oko sat i po. Kada je meso pečeno, izvaditi ga iz sača i ostaviti 10 minuta, skinuti kanap i seći na parčiće.
Uz ovo jelo servirati krompir, a na samo parče pečenice, po želji, staviti kašiku kajmaka.