petak, 22.01.2021. ✝ Vеrski kalеndar € Kursna lista
ponedeljak, 23.03.2020. u 17:54

Svinjska pečenica sa suvim šljivama

(Фото Д. Илић)


Potrebno je:

  • 500 g svinjske pečenice (krmenadle bez kostiju) u komadu
  • 150 g suvih šljiva
  • so, biber
  • 500 g pečuraka (šampinjona ili neke druge gljive)
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 100 g masti
  • 1 dl belog vina

Svinjsku pečenicu obraditi (odvojiti meso od opne i žilica), nožem napraviti rupu na preseku, duž celog parčeta, i u nju staviti suve šljive. Komad mesa povezati kuvarskim kanapom na nekoliko mesta , posoliti, pobiberiti i kratko propržiti sa svih strana da dobije zlatnožutu boju. U manji sač ili šerpu za pečenje staviti očišćeno i na sitnije komade nasečeno povrće, a preko njega pripremljeno meso. Zaliti vinom, poklopiti i peći na 180 stepeni oko sat i po. Kada je meso pečeno, izvaditi ga iz sača i ostaviti 10 minuta, skinuti kanap i seći na parčiće.

Uz ovo jelo servirati krompir, a na samo parče pečenice, po želji, staviti kašiku kajmaka.

Komеntari2
e00d4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Meso i mast...
500 g svinjskog mesa i 100 g masti? Meso kuvano u masti! Svinjsko meso se propeče u teflonskoj posudi bez masti ili se stavi 1-2 kašike putera ili prekuvanog putera koji nema vode. Svako može sam napraviti, tako što puter prekuva i procijedi kroz kuhinjski papir ili krpu. Ostavi se u tegli, koristi za svinjsko i kokošije meso ili neko drugo meso kao i jaja. Mliječna masnoća izoluje tipičan miris mesa, bude prijatnije za jesti. Suve šljive moraju biti pogodne za peći, bez šećera.
Milutin
Sad je post!

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

logo

Ovaj veb sajt koristi kolačiće

Sajt politika.rs koristi kolačiće u cilju unapređenja usluga koje pruža. Prikupljamo isključivo osnovne podatke koji su neophodni za prilagođavanje sadržaja i oglasa, nadzor rada sajta i aplikacije. Podaci o navikama i potrebama korisnika strogo su zaštićeni. Daljim korišćenjem sajta politika.rs podrazumeva se da ste saglasni sa upotrebom kolačića.

Prijavitе sе na našu mailing listu

* Obavеzna polja