subota, 08.08.2020. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
sreda, 29.04.2020. u 10:31

Francuski mediji kažu da nema dokaza koji povezuju kovid 19 sa kineskom laboratorijom u Vuhanu

Kako javlja „Frans 24”, „Želimo da stavimo do znanja da do dan-danas nema činjeničnih dokaza koji potkrepljuju nedavne izveštaje američke štampe, povezujući poreklo kovida 19 s laboratorijom P4 iz Vuhana u Kini”, saopštio je zvaničnik iz kancelarije predsednika Emanuela Makrona.

Rasprava o poreklu kovida 19 zajedno s globalnim širenjem epidemije postala je hit na internetu. Neki visoki zvaničnici u SAD pokušavaju da prošire teoriju zavere, ukazujući na to da je kovid 19 proizvod ljudskih ruku i da je verovatno izašao iz kineske laboratorije.

Prema „Frans 24”, američki predsednik Donald Tramp je izjavio da njegova vlada pokušava da utvrdi da li je virus korona potekao iz laboratorije u Vuhanu, dok je Majk Pompeo, državni sekretar, kazao da Peking treba da prizna sve što zna o tome.

Nasuprot tome, jedinstveni stav velikog broja naučnika je da je virus korona, SARS-CoV-2, potekao od životinje, tačnije od jedne vrste slepog miša, a manje je verovatan scenario gde je istoimeni virus stvoren ili namenski izmanipulisan u laboratorijskom okruženju.

Kako obaveštava „Frans 24”, kineski državni institut za virologiju u Vuhanu odbacio je glasine da je virus veštački sintetizovan u nekoj od njegovih laboratorija kao i da je možda pobegao iz takve laboratorije.

 

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja