ponedeljak, 28.09.2020. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
utorak, 11.08.2020. u 16:54

Losos iz tiganja

(Фото Пикселс)

Potrebno je (po osobi):

  • 1 file svežeg lososa
  • 1 limun
  • beli luk u prahu
  • suvi začin
  • biber
  • peršun
  • ulje
  • Za sos holandez:
  • 30 g putera
  • 1 žumance
  • 1 kašika belog vina
  • malo muskatnog oraščića
  • so
  • beli biber

File posoliti s obe strane, pa spustiti u tiganj na zagrejano ulje, tako da se prvo isprži koža. Posuti začinima. Okrenuti na drugu stranu da se dokraja isprži. Izvaditi na tanjir, preliti limunovim sokom i seckanim peršunom i odmah jesti. Može se služiti uz grilovano povrće, u zasebnoj činiji, ili uz sos holandez: žumance razmutiti s belim vinom, posoliti, pa na pari kuvati uz neprekidno mešanje dok se ne dobije gust sos. Skloniti s vatre, umešati puter dok se sasvim ne rastopi, narendati malo muškatnog oraščića, pobiberiti.

Komentari0
0d6c0
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja