utorak, 02.03.2021. ✝ Vеrski kalеndar € Kursna lista
petak, 18.09.2020. u 14:04

Gulaš

(Фото Пиксабеј)

Potrebno je

  • 500 g svinjskog mesa
  • 200 g slanine
  • 5 glavica crnog luka srednje veličine
  • nekoliko većih krompira
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • ulje
  • 1,5 l bujona/vode

Meso oprati, iseći na kockice i propržiti na malo ulja. Slaninu iseći na režnjeve i takođe je propržiti, pa dodati crni luk. Sve zajedno pirjaniti dok ne počne da dobija zlatnu boju. Dodati meso isečeno na kocke, zatim so, biber i alevu papriku, sve po ukusu. Naliti bujonom (može obična voda) i nastaviti s kuvanjem na srednjoj temperaturi; paziti da ne kipi. Posle dvadesetak minuta do pola sata, kada meso omekša, dodati sav krompir, prethodno opran, oljušten i isečen na kocke. Poklopiti. Posle desetak minuta otklopiti i ostaviti da se krčka još pola sata, dok ne bude gotovo.

Komеntari2
7908a
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

mila simic
Madjarski gulas ( na madjarskom perkelt) je uvek samo sa mesom i bez krompira. Pravi se od govedine, junetine, teletine ! Navedeni recept je paprikas, kojih ima u puno izvedbi. Sa svinjskim, pilecim mesom, iznutricama, ribom itd. I, uvek sa krompirom.
Zoran Markovic
Gulas sa krompirom, bez kima, kuva se samo sat vremena (dva puta po pola sata), slanina secena na reznjeve, ... Ovo nije gulas kakav sam jeo bezbroj puta i kakav prave svi koji poznajem. Vise lici na gusti paprikas sa mesom nego na Gulyás de Magyar.

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

logo

Ovaj veb sajt koristi kolačiće

Sajt politika.rs koristi kolačiće u cilju unapređenja usluga koje pruža. Prikupljamo isključivo osnovne podatke koji su neophodni za prilagođavanje sadržaja i oglasa, nadzor rada sajta i aplikacije. Podaci o navikama i potrebama korisnika strogo su zaštićeni. Daljim korišćenjem sajta politika.rs podrazumeva se da ste saglasni sa upotrebom kolačića.

Prijavitе sе na našu mailing listu

* Obavеzna polja