utorak, 02.03.2021. ✝ Vеrski kalеndar € Kursna lista
nedelja, 20.09.2020. u 11:09

Svinjski file s breskvom

(Фото Пиксабеј)

Potrebno je:

  • 600 g svinjskog mesa
  • senf
  • svež ili suvi ruzmarin
  • ljuta paprika u prahu
  • beli luk
  • biber
  • maslinovo ulje
  • sirće balzamiko
  • 0,5 kg šargarepe
  • 0,5 kg krompira
  • za karamelizovanje voće:
  • 3 breskve
  • 3 manje glavice crvenog luka
  • balzamiko sirće
  • šećer
  • beli luk
  • maslinovo ulje/puter
  • so

Napraviti marinadu od maslinovog ulja, senfa, ruzmarina, ljute paprike, belog luka i šarenog bibera, balzamiko sirćeta, pa namazati meso. Ostaviti da stoji nekoliko sati u frižideru. Najbolje rano ujutro, ako se ručak sprema posle podne.

U vatrostalni sud poređati krompir isečen na veće komade, šargarepu i crni luk. Preliti s malo maslinovog ulja i malo vode, pa promešati. Poklopljeno s alu-folijom staviti u rernu i peći na 220 stepeni, oko tridesetak minuta.

Na tiganju s malo masnoće staviti komade mesa filea pa ih pržiti, po nekoliko minuta sa svake strane. Nakon toga dodati u posudu s krompirom i šargarepom u rerni, preliti marinadom i ubaciti beli luk. Prekriti folijom i peći još oko pola sata, dok meso ne bude gotovo.

Breskve oprati, oljuštiti i iseći na kolutove. Staviti ih u sud s malo iseckanog belog i crnog luka i ruzmarina. Mešati neprestano, na umerenoj vatri, tri do četiri minuta. Onda dodati balzamiko sirće i tri, četiri kašike šećera, dinstati dok se šećer ne otopi i skloniti s vatre.

Služiti isečene komade filea s kolutovima breskve.

Komеntari0
7744a
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

logo

Ovaj veb sajt koristi kolačiće

Sajt politika.rs koristi kolačiće u cilju unapređenja usluga koje pruža. Prikupljamo isključivo osnovne podatke koji su neophodni za prilagođavanje sadržaja i oglasa, nadzor rada sajta i aplikacije. Podaci o navikama i potrebama korisnika strogo su zaštićeni. Daljim korišćenjem sajta politika.rs podrazumeva se da ste saglasni sa upotrebom kolačića.

Prijavitе sе na našu mailing listu

* Obavеzna polja