četvrtak, 22.10.2020. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
nedelja, 20.09.2020. u 11:09

Svinjski file s breskvom

(Фото Пиксабеј)

Potrebno je:

  • 600 g svinjskog mesa
  • senf
  • svež ili suvi ruzmarin
  • ljuta paprika u prahu
  • beli luk
  • biber
  • maslinovo ulje
  • sirće balzamiko
  • 0,5 kg šargarepe
  • 0,5 kg krompira
  • za karamelizovanje voće:
  • 3 breskve
  • 3 manje glavice crvenog luka
  • balzamiko sirće
  • šećer
  • beli luk
  • maslinovo ulje/puter
  • so

Napraviti marinadu od maslinovog ulja, senfa, ruzmarina, ljute paprike, belog luka i šarenog bibera, balzamiko sirćeta, pa namazati meso. Ostaviti da stoji nekoliko sati u frižideru. Najbolje rano ujutro, ako se ručak sprema posle podne.

U vatrostalni sud poređati krompir isečen na veće komade, šargarepu i crni luk. Preliti s malo maslinovog ulja i malo vode, pa promešati. Poklopljeno s alu-folijom staviti u rernu i peći na 220 stepeni, oko tridesetak minuta.

Na tiganju s malo masnoće staviti komade mesa filea pa ih pržiti, po nekoliko minuta sa svake strane. Nakon toga dodati u posudu s krompirom i šargarepom u rerni, preliti marinadom i ubaciti beli luk. Prekriti folijom i peći još oko pola sata, dok meso ne bude gotovo.

Breskve oprati, oljuštiti i iseći na kolutove. Staviti ih u sud s malo iseckanog belog i crnog luka i ruzmarina. Mešati neprestano, na umerenoj vatri, tri do četiri minuta. Onda dodati balzamiko sirće i tri, četiri kašike šećera, dinstati dok se šećer ne otopi i skloniti s vatre.

Služiti isečene komade filea s kolutovima breskve.

Komentari0
8bfb3
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja