četvrtak, 22.10.2020. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
ponedeljak, 21.09.2020. u 09:12

Lazanje sa spanaćem

(Фото Пиксабеј)

Potrebno je

  • 1 kg spanaća
  • 200 g testa za lazanje
  • 250 g rendanog kačkavalja
  • 40 g putera
  • 0,5 l soka od paradajza
  • 2 kašike brašna
  • 150 ml mleka
  • 2,5 dl kisele pavlake
  • svež peršun
  • 20 g meda
  • malo ljute paprike u prahu
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber

Očistiti i oprati spanać pa ga skuvati u slanoj vodi. U tiganju zagrejati maslinovo ulje i dodati sok od paradajza, ljutu papriku, med i so pa na umerenoj vatri krčkati sos oko dvadesetak minuta, uz povremeno mešanje. U drugom tiganju zagrejati puter i dodati brašno pa sipati mleko i pavlaku. Mešati dok se ne dobije kremasti sos, pobiberiti i začiniti muskatnim orahom i svežim sitno seckanim lišćem peršuna.

U vatrostalnu posudu ređati jedan sloj testa za lazanje pa namazati crvenim sosom, od paradajza, staviti novi sloj testa pa ređati oceđeni spanać. Posuti rendanim sirom pa poklopiti poslednjim slojem testa i preko sipati beli sos sa začinima. Posuti preostalim rendanim kačkavaljem.

Peći u rerni na 200 stepeni Celzijusa, oko pola sata. Služiti toplo.

Komentari0
ec1ac
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja